DES MO12-2 speelde zaterdag een belangrijke wedstrijd als nummer drie tegen de nummer één DDHC MO12-1. Winst zou betekenen dat er nog een mogelijkheid zou zijn om periodekampioen te worden, maar dan moet de nummer twee bij voorkeur wel gelijk spelen. Gelijkspel of winst voor DDHC zou hen periodekampioen maken. De teams liggen qua sterkte dus erg dicht bij elkaar. De meiden begonnen zoals iedere week met veel inzet en enthousiasme aan de wedstrijd. Met een echte line-up kreeg de wedstrijd zelfs een professioneel tintje.

Vanaf de eerste minuut zat DES er bovenop en probeerde DES druk te zetten. Op zoek naar een opening. Er werd veel de aanval via links gezocht, maar het viel de meiden zwaar om de bal daar de cirkel in te krijgen. DDHC gaf geen strobreedte toe. Dan ook maar eens op rechts. Via mooie pases, driehoekjes ging het opbouwend wel steeds beter, maar het was voor de eerste twee kwarten nog niet genoeg. Pas in het derde kwart vond DES vaker de cirkel bij DDHC en wist ze er tot vier keer toe een strafcorner uit te slepen. Helaas volgde hier geen doelpunt uit. Desondanks gaven onze meiden niet op. Opgeven is namelijk geen optie voor deze groep meiden. Iedere wedstrijd weten ze zich weer voor de volle 100% te geven. Ook al zit het soms even tegen. Het is incasseren en weer doorgaan. Tot het laatste moment van de wedstrijd heeft DES MO12-2 gestreden. In de laatste minuut kreeg DES echter nog een strafcorner tegen waarna uit een rebound alsnog de 1-0 door DDHC werd gescoord.

Zij kampioen, en wij helaas verloren vandaag. Maar man o man wat hebben deze meiden hard gewerkt. Eén voor één toppers. Vanaf volgende week gaan we de zaal in. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!