Uno Animo mocht afgelopen weekend aantreden tegen Victoria’03, de koploper van deze competitie.

Van Uno Animo weten we dat zij met de huidige jonge selectie, aangevuld met ervaren spelers een mooie pot voetbal op de mat kunnen leggen.

Afgelopen weekend was niet anders en lieten de mannen van Rick van Loon nogmaals zien dat zij in de top van deze klasse thuis horen. Namelijk vanaf het fluitsignaal pakte Uno Animo Victoria’03 bij de spreekwoordelijke strot. Uno Animo starte zo welvarend dat zij al na 55 seconden voor konden staan, echter het vizier stond ’nog’ niet op scherp.

Het veldspel speelde de eerste 35 minuten hoofdzakelijk af op de helft van Victoria’03, daar werden namelijk de kansen gecreëerd maar doelpunten konden nog niet geteld worden. Victoria’03 probeerde nadat ze merkte dat zij niet door het middenveld van Uno Animo kwamen over de flanken met hun snelle buitenspelers, op de counter toe te slaan. Echter de mannen van Uno Animo waren goed bij de les en onderschepten zowat elke poging.

35e minuut Renz van Son onderschept de bal en stuurt Daan van Kuijk de diepte in, Daan snijdt naar binnen en schiet op doel. De doelman stopt in eerste aanleg de bal. Echter Rick van Broekhoven die goed meegelopen was, reageerde zeer attent en pakte de bal op en schoot de 0-1 binnen.

Victoria’03 was van dit doelpunt nog niet hersteld of Daan van Kuijk werd nogmaals de diepte ingestuurd. De back van Victoria’03 wilde Daan een schouderduw geven, maar die miste Daan volledig waardoor hij zo kon doorlopen. Daan komt een op een met de keeper en schiet de 0-2 binnen.

De tweede helft begint Victoria’03 vol goede moed, door flink door te jagen op de opbouw van Uno Animo. Dit resulteerde in een paar kansjes maar deze werden door het gehele team van Uno Animo onschadelijk gemaakt.

70e minuut Danny Kuijpers  onderschept op het middenveld de bal en steekt Wesley van Dongen door de as weg de diepte in. Wesley kapt een verdediger uit en schiet vervolgens de 0-3 binnen.

Het dient gezegd te worden, Victoria’03 bleef de gehele wedstrijd voetballen om tot een ere treffer te komen, maar Uno Animo was vandaag niet van plan om ook maar een doelpunt weg te geven.

In de 93e minuut stuurde Thuis Molenschot met een mooie pass Joris van de Langenberg, langs de linkerflank de diepte in. Joris bracht de bal vervolgens voor en Rick van Broekhoven scoort zijn tweede van de middag en bracht de eindstand op 0-4.