De JO14 van Blauw-Wit ’81 verkeert al een tijdje in een vormcrisis, onze technische staf heeft onze selectie en spelvormen kritisch geanalyseerd en Piet heeft met chocolade letters gestrooid, dus deze week op zoek naar de weg omhoog in een ijskoud Baarle-Nassau.

Gloria opent sterk, ze zetten meteen de aanval in en de druk op onze jongens en meiden wordt opgevoerd. Onze middenvelders worden teruggedrongen in een verdedigende rol en samen met onze achterhoede en Stijn worden de aanvallen onschadelijk gemaakt. De druk blijft bestaan, maar levert voorlopig nog niets op. Er wordt door ons team hard gewerkt, want Gloria weet regelmatig door onze linies heen te breken. In deze fase van de wedstrijd zien we Merle geblesseerd uitvallen. Langzaam maar zeker komt Blauw-Wit beter in de wedstrijd. In plaats van alle acties op onze helft, worden er aanvallen opgezet. Ineens weet Onne door te breken, maar zijn schot gaat jammer genoeg naast. We gaan rusten met 0-0 op het scorebord en we verheugen ons op een spannende tweede helft.

Na een hele korte rust (het is te koud om lang te rusten) gaat Blauw-Wit verder waar ze voor de rust mee geëindigd waren: zelf aanvallen en zich niet langer door Gloria terug laten dringen. Een eerste kans gaat voorlangs, maar wordt weer meteen gevolgd door een mooie redding van Stijn. Gloria heeft de hoop op de overwinning nog lang niet opgegeven en de strijd is zeker nog niet beslist. Stijn moet ook vandaag weer vol aan de bak, maar laat zien na zijn blessure van vorige week weer helemaal terug te zijn. Met duik-acties en spectaculaire reddingen voorkomt hij een treffer van Gloria. Bij de andere goal zien we het schot van Bart-Thijs voorlangs gaan meteen gevolgd door een kans voor Stef, die helaas naast gaat. Diverse corners zorgen voor duidelijke paniek in het spel van Gloria, de machine die zo lekker draaide in de eerste helft blijkt te haperen. Helaas maakt Blauw-Wit er geen gebruik van, de bal wil er niet in. Nadat Gloria erin geslaagd is om zonder kleerscheuren uit deze benauwde situatie te komen, dreigt er meteen weer gevaar aan de andere kant en weer moet Stijn met zijn verdediging er vol voor gaan om een achterstand te voorkomen. De verlossende openingstreffer komt uiteindelijk op naam van Mika. Na een fraaie combinatie met Stef, prikt hij de bal in de hoek van de goal: 0-1. Onze fans staan nog te juichen, zo vaak staan we deze competitie niet voor, als aan de andere kant de gelijkmaker wordt gescoord. Het is een Gloria-spits eindelijk gelukt om de bal in ons doel te krijgen: 1-1. De laatste fase gaat er vurig, of zelfs (over)verhit aan toe. Beide teams gaan vol voor de winst, aanvallen over en weer. Stijn moet tot het laatste signaal alles geven. De bal wil er uiteindelijk aan beide kanten niet meer in en de stand blijft 1-1.

Natuurlijk kunnen we zeggen dat het jammer is, dat we niet de volle drie punten mee naar De Moer konden nemen. Aan de andere kant had deze wedstrijd ook heel gemakkelijk in een verlies kunnen eindigen. Beide partijen hebben geknokt voor wat ze waard waren, en ze hielden elkaar op heel veel vlakken in evenwicht. Dus dat gelijkspel is een hele mooie en verdiende uitslag. Met de hulp van de letters van Piet hebben we weer een puntje binnen. Nu gaan we volgende week thuis proberen deze competitiefase goed af te sluiten tegen ’t Zand.