Zaterdagochtend met een tempratuur van -2 werd door Berkdijk JO11 om 7.45 uur verzameld op de parkeerplaats van de Kegelaer voor een uitwedstrijd tegen TSV Gudok.

Nadat alle spullen waren verzameld, kon de spelersbus van JO11-1 vertrekken richting ´Sportpark Dalem Zuid´. Bij aankomst was het snel richting de kleedkamer. Na een korte bespreking gingen ze weer naar buiten voor de warming-up. Met opgewarmde spiertjes en een lekkere koude tempratuur van onder het vriespunt floot onze scheidsrechter, die overigens ook last had van de kou, dan eindelijk voor de wedstrijd.

De eerste minuten gingen wat moeizaam. Vanuit Berkdijk werden kansen gecreëerd, maar ze waren niet scherp in de afronding. Hierdoor kon Gudok in de wedstrijd blijven. In de 6e minuut verloor Berkdijk op de helft van de tegenstander de bal en met een lange bal werd de spits van Gudok in stelling gebracht. Berkdijk mistte de scherpte, want in de 9e minuut hing de bal in het netje van de rood-zwarten en stond de stand op 1-0. Met nog goed 6 minuten speeltijd floot de scheidsrechter voor rust momentje.

Tijdens de rust werd even duidelijk aangeven wat beter kon dan in de eerste 15 minuten. Met nog een korte peptalk was het tijd om aan de 2e fase te gaan beginnen. Beide teams hadden veel last van de kou, evenals de meegereisde supporters, die het al snel warm kregen. Berkdijk, die de 2e fase goed van start ging, liet de een na de andere mooie aanval zien. De 1-1 kon dan ook niet lang uitblijven. Eindelijk werd het harde werken beloond, want met een prachtige aanval, waarbij de bal drie keer werd geraakt, scoorde Stef in de 19e minuut de 1-1. Lang mocht Berkdijk hier niet genieten van deze prachtige aanval, want in de 25e minuut kreeg Berkdijk het spreekwoordelijke deksel op de koude neus. Gudok profiteerde van hun buitenkansje en zette de stand op 2-1, wat ook tevens de ruststand was.

In de rust werden een aantal spelers gewisseld en kwam er een kleine omzetting. Hierna konden beide teams starten aan de 3e fase. De trainers hoopten dat de kansen die komen gingen ook werden afgerond. Dit duurde dan ook niet lang. In de 38e minuut bracht Stef de stand terug naar 2-2 en maaktr Kyan in de 42e minuut de 2-3. Na deze doelpunten was het mooi om te zien, dat Berkdijk beschikt over zeer goede teamspelers die voor elkaar door het vuur gaan en laten zien dat met Berkdijk niet valt te dollen. De stand na 45 minuten staat dan ook terecht op 2-3.

In de rust gaven de trainers en de kinderen van Berkdijk duidelijk aan om voor de volle winst te willen gaan. Om deze winst over de streep te trekken komt er een snelle omzetting. Berkdijk ging compacter spelen waardoor de bus werd geparkeerd. Met een magere 2-3 speelde Gudok vaak de lange bal en kwam Berkdijk wat meer onder druk te staan. Maar Berkdijk toonde de juiste mentaliteit en teamspirit. Na zuivere 60 minuten speeltijd pakten de kinderen van Berkdijk JO11-1 de volle winst en gingen de 3 verdiende punten mee terug naar de Kegelaer.

Remco Rob en Dennis complementeren de gehele Berkdijk JO11-1 met deze mooi winstpartij. Zaterdag 9 december speelt Berdijk JO11-1 om 11.00 uur de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Oosterhout JO11-2. Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, koop dan snel via de ticket box jullie entree kaartje.