De JO8 van Blauw-Wit ’81 maakte zich zaterdag op voor de laatste wedstrijd van dit jaar, voordat de winterstop ingaat. Een heuse derby, uit tegen de Kaatsheuvelse buren van Berkdijk.

Met een compleet team gaan we op pad en onze jongens hebben er zin in! Vanaf de eerste minuut zetten we druk op de bal en er ontstaat al snel een dribbelende actie van Quinn, die van achter naar voren rent maar net niet tot scoren komt. Een corner genomen door onze jarige Scoth belandt in de voeten van Thiez, die de 0-1 binnen schiet. We blijven druk naar voren zetten en Senn weet de bal goed te storen bij de tegenstander. Sev zet Blauwwit op 0-2 met een schot van afstand. Een tegenaanval volgt maar onze keeper Semih weet de bal in zijn handen te pakken. Door goed samenwerken weet Quinn een lange bal op Sev te spelen en die schiet de 0-3 netjes binnen. Er volgt een eigen goal van Berkdijk en dat zorgt voor een 0-4 voorsprong. Appeltje, eitje zul je zeggen maar de tegenstander weet kort achter elkaar de 1-4 en 2-4 te maken. Als team weet Blauw-Wit de schouders eronder te zetten en het spel weer in eigen hand te nemen. En dat is te zien, er volgt een lange bal van Sev op Quinn, die hem binnen werkt. 2-5! Met deze stand gaan we snel de rust in.

Ruststand: 2-5.

Na de rust gaat het spel veelal op en neer. Er volgen van beide kanten mooie acties en er ontstaan leuke duels. Jur zit fel op de bal en zoekt steeds weer de aanval naar voren op. Een lobje van Quinn gaat helaas net over. Senn en Semih staan hun mannetje wel op het middenveld en laten de tegenstander er niet zomaar doorheen komen. Ook Scoth weet naar voren uit te breken maar komt net niet tot schieten. Met Thiez in de goal komt Berkdijk niet meer tot scoren. Vanaf de zijlijn schiet Sev de bal zo het netje in, 2-6. Sev zit lekker in de wedstrijd en scoort kort daarna ook de 2-7. Er volgt een overtreding en Berkdijk krijgt een penalty. Deze weten ze niet te verzilveren en in de counter weet Sev met een schot van afstand de 2-8 te scoren. Als kers op de taart legt Quinn de bal nog breed op Sev, die de 2-9 binnen vlamt!

Dit is meteen de eindstand. Wat zijn jullie als team maar ook individueel gegroeid. Op naar de volgende fase, maar nu eerst genieten en uitrusten deze winterstop. Als afsluiting is het team na de wedstrijd gezamenlijk ’tafelfriet ’ gaan eten in de kantine van Blauw-wit. Wat een feest!