Het team van trainer André Zwaans, Maikel van Laerhoven en Ed van Ham ging vorige week na een regen van doelpunten in de slotfase van de wedstrijd onderuit. Het verloor met 4-5 thuis van ’t Zand en hoopt vandaag op eerherstel tegen de dames van Zwaluw.

Door Dieter Cleijn

De bal rolt als scheidsrechter De Rooij fluit voor de aftrap op Veld C aan de Eikendijk. De pers is iets verlaat en komt na een minuut of vijftien in de eerste helft aan om de wedstrijd van DESK VR3 tegen Zwaluw gade te slaan. In de twintigste minuut zijn het de bezoekers uit Vught die de score van de middag openen.

Een steekpass door het hart van de DESK defensie wordt beheerst afgerond door de aanvalster van Zwaluw. Eva Berfello vist de bal uit het net en DESK kan gaan aftrappen om op zoek te gaan naar de gelijkmaker.

De keepster van Zwaluw heeft nog weinig te doen gehad in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Noortje Maas is nog niet door haar teamgenoten in stelling gebracht om voor gevaar te stichten. De ploeg werkt hard maar mist nog de benodigde scherpte om kansen te creëren en af te ronden. Een ingooi voor DESK valt voor de voeten van Noortje Maas die de zestienmeter binnen dribbelt en de bal in de korte hoek probeert te punteren. Een corner volgt die door Isabelle van Ham voor het doel wordt geslingerd. Zwaluw VFZ ruimt op en DESK gaat in de achtervolging.

Met een 0-1 achterstand gaat DESK aan de thee en zet André Zwaans zijn dames op scherp. Peggy van Zijl, die in de eerste helft het veld is binnengekomen voor Nova Kuysten, dendert dwars door haar directe tegenstander. Aan inzet ontbreekt het niet bij de dames van DESK. De ploeg speelt veelvuldig na de rust op de helft van de tegenstander en drukt deze achteruit. Gea Mertens vanaf de rechterkant van het veld geeft de bal hard laag voor op Lotte Brouwers. Lotte weet de bal bij Nerena v/d Linden te krijgen die deze net naast prikt.

Isabelle van Ham met een pegel van afstand gaat op zoek naar de gelijkmaker. De poging wordt gekraakt. Lotte Brouwers even later met een schot die kracht mist op het doel van Zwaluw. Een minuutje later valt dan de verdiende gelijkmaker. Isabelle van Ham stoomt over de as op en dribbelt ongehinderd de zestienmeter binnen. Isabelle haalt de trekker over en poeiert de gelijkmaker hard tegen de touwen.

DESK is langs zij en dendert door. Peggy met een voorzet op Lotte die de bal terug legt op Isabelle van Ham. Isabelle haar kanonskogel gaat net naast het doel van Zwaluw VFC. Een uitstekende fase voor de dames van DESK wordt beloond door een tweede treffer van DESK. Linda Kemmeren slingert de bal hoog voor richting het doel vanaf de rechterkant van het veld. Peggy van Zijl is richting de tweede paal gekropen en prikt de voorzet van Linda in het doel. De bevrijdende 2-1 voorsprong staat op het scorebord en DESK gaat door met jagen op een volgende treffer.

Peggy van Zijl kijkt naar haar teamgenoten om de bal in te kunnen spelen. Lotte Brouwers gaat er vandoor en trekt naar binnen. Lotte bewaart de rust en schuift de verdiende 3-1 in de verre hoek.

Even later weer dreiging van Noortje Maas. Noortje net weer opgekrabbeld, nadat ze over haar eigen benen op de grond viel, schroeft de marge verder op. Een voorzet van Linda Kemmeren wordt aangenomen door Noortje en heerlijk in het doel gepunterd.

Met een 4-1 tussenstand trekt Maryze Zembowicz er aan de linkerkant van het veld richting de achterlijn. Maryze trekt naar binnen en poeiert de bal ongehinderd in de korte hoek.

In de slotfase komt Zwaluw er nog een keertje dreigend uit. Het zijn Loïs van der Veeken en Ilse Zwaans die de aanval uit Vught onschadelijk weten te maken en de boel dicht houden achterin.

Nadat de reguliere tijd erop zit en er afgefloten is voor de wedstrijd, wordt de overwinning gevierd. Door deze overwinning schuift DESK twee plekken omhoog op de ranglijst en kan het zich gaan voorbereiden op de tweede seizoenshelft.

Fijne winterstop en succes met de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen.