Traditiegetrouw werd zondagmiddag op de eerste zondag na 1 januari de Nieuwjaarswedstrijd tussen het huidige eerste elftal van Blauw-Wit en oud spelers van Blauw-Wit 1 gespeeld. Vorig jaar wist oud 1 het huidige eerste elftal van de winst af te houden en eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Dit jaar maar liefst twee coaches bij oud 1: Eric Kuijpers en Toon Stokkermans. Het team van oud Blauw-Wit 1 was een mooie mix van spelers, die recentelijk zijn gestopt als speler van het eerste elftal en oud gedienden, die in het recente verleden, maar ook al langer geleden in het eerste hebben gespeeld.

Bij de aftrap om 13:30 uur was het koud met een temperatuur net boven het vriespunt. Dat was even wennen na de temperaturen van rond de 10 graden van de laatste maanden. Maar gelukkig was het droog, was er af en toe een lekker zonnetje en was het veld goed bespeelbaar. Het huidig eerste elftal, onder leiding van Sofus de Rooij, begon gedreven aan de wedstrijd en al na drie minuten stond het 1-0 via Toby Netten die met zijn linker voet vanaf de rand zestien scoorde. Oud Blauw-Wit ging voor de gelijkmaker maar halverwege de eerste helft viel de 2-0 via Remco Boerema. Oud Blauw-Wit bleef de eerste helft gaan voor de aansluitingstreffer maar die viel niet. Wel was er regelmatig discussie met de scheidsrechter over dat hij niet in hun voordeel floot. De ruststand was 2-0.

Na de rust een beter voetballend oud Blauw-Wit 1 dat in de beginfase ook een paar goede kansen kreeg maar die niet benutte. Huidig Blauw-Wit 1 benutte de kansen wel en via Max Claassen werd de eindstand op 3-0 gebracht; een verdiende overwinning voor de mannen van het huidig eerste elftal.

Na de wedstrijd verzamelde iedereen zich in de kantine voor de goed bezochte en gezellige nieuwjaarsreceptie. Er werd geproost op een gezond, sportief en succesvol 2024 en er werd gezellig nagepraat over de wedstrijd en andere zaken. Oud Blauw-Wit 1 speler Jos Laurijsen werd verkozen tot ’Man of the match’ en ook daar werd natuurlijk op geproost.

Al met al een sportieve en gezellige start van het nieuwe jaar! Hopelijk zien we elkaar snel weer op of langs onze velden om een wedstrijd te spelen dan wel om onze teams aan te moedigen!