Afgelopen zaterdag om 08:45 uur de eerste wedstrijd in de 3e fase van de competitie voor de JO11 van Blauw-Wit ‘81. Door het kampioenschap in de 2e fase treedt het team de komende periode aan in de 3e klasse en dat betekent niet alleen een niveautje hoger, maar ook wat meer uitdaging voor het team. Fase 3 begint voor de JO11 met een uitwedstrijd tegen een onbekende tegenstander, RKSV Sarto uit Tilburg.

Los van het vroege tijdstip en het koude, enigszins bevroren kunstgrasveld, schijnt er wel een heerlijk zonnetje en is het al met al prima voetbalweer. In het begin van de wedstrijd is het van beide kanten wat aftasten. Het gaat redelijk gelijk op en de geel-blauwen van Sarto maken het Blauw-Wit in de beginfase best lastig. Blauw-Wit komt als eerste op voorsprong en door het missen van kansen aan Sarto zijde weten we de nipte voorsprong tot de rust vast te houden. Na de rust komt Blauw-Wit veel meer aan voetballen toe en breekt de wedstrijd open. Het werd een mooie en sportieve wedstrijd, die uiteindelijk een dik verdiende 1-8 overwinning voor Blauw-Wit op het scorebord bracht. Met goed samenspel, druk zetten en hard werken werden volop kansen gecreëerd en dat leidde weer tot een aantal prachtige doelpunten:

0-1 Tijn Jansen

rust

0-2 Sander Verboven

0-3 eigen doelpunt Sarto

0-4 Luca in ’t Groen (na een mooie voorzet van Sander Verboven)

0-5 Sander Verboven

0-6 Luca in ’t Groen

1-6 Sarto

1-7 Tijn Jansen (prachtig afstandsschot)

1-8 Luca in ‘t Groen (via een mooie combinatie met Tijn Jansen en Marit van den Heijkant)

Super goed gedaan en klasse gespeeld door beide teams. Een prima begin van de 3e fase van de competitie! Volgende week opnieuw een onbekende tegenstander; we spelen dan om 10:00 uur thuis tegen Viola.