Het is de meiden van DES MO12-2 gelukt! Afgelopen zaterdag heeft dit superteam met 5 punten verschil de nummer 1 positie gepakt en is daarmee tevens zaalkampioen 2023/2024 geworden.

Er was nog één wedstrijd te spelen, thuis in de Zidewinde. En wel tegen Etten-Leur. Geen makkelijke tegenstander, dat mochten we aanschouwen. In de eerste helft leek DES er niet helemaal bij te zijn. Etten-Leur, dat geen kans maakte op de titel was derhalve wel erg fel en dreigend en wist vaak op de helft van DES te komen. In de eerste helft was er een hele grote kans voor Etten-Leur. Maar door een waanzinnige redding van de keepster van DES werd de bal van de lijn geschraapt en over de achterlijn geduwd en werd een achterstand voorkomen. Dit was de eye-opener voor de meiden dat ze nu echt aan de bak moesten. Pas tegen het einde van de eerste helft vond DES wat vaker de cirkel van Etten Leur. En toen was het moment ook meteen daar. Vanaf de linkerflank werd een mooie combinatie opgebouwd. Met een backhand-push werd de bal de cirkel in gepusht, waar de bal werd opgewacht door een speelster van DES en vervolgens voortreffelijk werd afgemaakt. 1-0! Voor Etten Leur des te meer reden om nog een tandje bij te zetten. In de laatste minuut van de eerste helft forceerde Etten-Leur een strafcorner bij DES. Maar hierop hadden de meiden van DES goed geoefend. De strafcorner werd gestopt en DES ging vervolgens met voorsprong de rust in.

Spannend!

Na de rust ging de bal op en neer en was het pas echt heel spannend. Op zoek naar toch nog een goal. Na veel heen en weer gespeel was DES ineens daar in de cirkel bij Etten-Leur en forceerde een strafcorner. Vanuit de aangeefster van DES werd de bal naar kopcirkel gespeeld. De aanname was strak en de bal werd richting de hoek van de goal gepusht. Een speelster van Etten Leur hield de bal in eerste instantie tegen waarvan DES leek te profiteren en de bal de goal in tikte. De scheids had de bal niet over de achterlijn gezien en dus ging de wedstrijd gewoon weer verder. DES, nog altijd strijdlustig, probeerde nog een keer een aanval. Een harde push op goal miste het doel maar net. De klok telde verder af en toen was daar dan het eindsignaal. Deze overwinning en daarmee tevens het zaalkampioenschap werd juichend gevierd. Een ererondje langs alle ouders, broertjes, zusjes en overige familieleden mocht niet uitblijven. Wat een geweldig resultaat!

Komt er nog meer?

Dit team ging voor goud en heeft goud gekregen! Geen enkele wedstrijd verloren, zich elke keer weer opnieuw uitgevonden en gestreden voor ieder punt. Nu weer op naar het veld. Zou een hattrick (na herfstkampioen en zaalkampioen te zijn geworden) erin zitten om dit hockeyseizoen 2023-2024 drie keer kampioen te worden? We gaan het zien. Maar dat deze meiden er weer iets moois van gaan maken, dat staat vast!