Uno Animo (vierde) kreeg vandaag koploper CHC (eerste) op bezoek. Uno Animo heeft de afgelopen twee wedstrijden duur en helaas onnodig puntenverlies geleden. Vandaag was vanaf het eerste fluitsignaal te merken dat Uno Animo er vol voor ging en de drie punten in Loon op Zand wilde houden. De eerste 20 minuten waren dan ook een regelrechte aanval op het doel van CHC. Uno Animo viel aan via alle mogelijke manieren en creëerde diverse mogelijkheden om een doelpunt te maken. Echter dit lukte niet. Doordat of het vizier van de spelers van Uno Animo niet geheel scherp stond of dat de lat van het doel van CHC redding bracht voor de bezoekers. CHC kon na die eerste 20 minuten wat beter in het spel komen en het werd een meer gelijk opgaande wedstrijd.  Zo had uiteindelijk Uno Animo wel duidelijk het veldoverwicht in de eerste helft en CHC was duidelijk niet opgewassen tegen de snelle combinaties die Uno Animo op de mat bracht. CHC had vele overtredingen (waarbij enkele op het randje waren) nodig om de aanvallen van Uno Animo te stoppen. Later in de tweede helft was CHC vaker op de helft van Uno Animo dan andersom. Echter veel kansen kon CHC niet creëren, omdat Uno Animo spelers er direct op zaten en zowat elke aanval van CHC al dik voor de 16 meter onschadelijk maakte.

Al moet wel worden gezegd dat Uno Animo dus zeer weinig tot geen kans heeft weggeven. Echter kreeg CHC op enig moment rond de 54e minuut een prachtige vrije trap (afstandsschot) die regelrecht naar de kruising vloog. Maar deze bal pakte Tom van Brakel prachtig en maakte zodoende deze doelpoging onschadelijk.

Verder controleerde Uno Animo de tweede helft goed, ofschoon CHC dus meer in de aanval was dan Uno Animo creëerde zij geen gevaar. De grootste kans in de tweede helft van de wedstrijd kwam uiteindelijk in de 88e minuut nog voor de ingevallen Bryan van der Loo. Bryan kreeg een mooie kopkans op zo’n vijf meter voor het doel, waar de keeper van CHC ternauwernood zijn vingertoppen tegen kreeg, waardoor de bezoekers toch nog een punt konden meenemen uit Loon op zand. Eindstand 0-0.