Het hoofdveld van Sportpark de Kegelaer lag er weer prima bij en de ploegen van Berkdijk O23 en Dongen hebben de handen geschud voor een treffen in de Eerste Klasse. De manschappen van Matthy Laros hadden al even geen balletje meer getrapt en moeten in de beginfase van de wedstrijd vol aan de bak. Het is de tegenstander uit Dongen die fel hoog druk zet en de Rosso-Nero’s op eigen helft vastzetten.

Door Dieter Cleijn

Na een stormachtige eerste tien minuten krijgt Berkdijk meer grip op de tegenstander in het Geel-Blauw. De kleinzoon van Ad Netten had de perschef van de Eikendijk gevraagd om wat foto’s te komen schieten en een verslagje te tikken. En zo geschiede. Xander van Schaijk onderscheidt zich met een geweldige redding in de korte hoek. De sluitpost van Berkdijk keert een harde inzet van dichtbij en weet een treffer van Dongen te voorkomen. Een corner volgt welke opgeruimd wordt door de centrale verdediger in het Rood-Zwart, Joey Jongerden. De ploeg van Matthy Laros schuift op en probeert de tegenstander vast te zetten op eigen helft. Een hoekschop voor Berkdijk wordt door Dongen uitverdedigd en het is Sjefke Pfaff die de bal bij een kinoloog in z’n nek schiet als de vuurpijl van Pfaffke richting de hondenvereniging zeilt. Dominique van Krieken staat zijn mannetje achterin goed en houdt zijn rug goed recht. Op social media circuleren er beelden waarop te zien is dat hij ook goed horizontaal zijn rug recht weet te houden. Gelukkig heeft Dominique er geen rugklachten aan over gehouden en weet hij in het centrum van Berkdijk samen met Joey vooralsnog alle aanvallen onschadelijk te maken.

Een sterke fase voor Berkdijk als spits Luuk Luijten de bal ingespeeld krijgt op zijn verkeerde been en dat verbaal laat weten. Luukske controleert de bal vervolgens weer en geeft deze mee in de loop van Justin Jongerden, die er op de linkerflank vandoor gaat.

Ondertussen langs de lijn is trainer Matthy Laros druk in de weer met een telefoontje en haalt hij bij een blessurebehandeling van een speler zijn manschappen even naar de kant. ”In de bestuurskamer snapten jullie het strijdplan nog allemaal” haalde Matthy aan naar zijn spelers. Op slag van rust komt Berkdijk op een 1-0 voorsprong. Een heerlijk balletje van Luuk Luijten op Justin Jongerden zorgt ervoor dat Justin de Rosso-Nero’s op een voorsprong kan schieten. Even later komt de ploeg van Matthy met de schrik vrij als Dongen na een hoekschop de lat treft en de bal bijna in het Berkdijkse doel doet bezorgen. Een scrimmage voor de neus van Xander van Schaijk en een blessure voor de aanvaller van Dongen die opgelapt wordt zijn de laatste gebeurtenissen voor de onderbreking.

Na rust is het Berkdijk dat doordendert. Het speelt richting de kantine, waar het Spa Goud al aardig uit de tap spat. Een sterk begin van de tweede helft met 183 hoekschoppen voor Berkdijk als de scheidsrechter steeds de corner opnieuw laat nemen na duwen en trekken in de zestien. Justin Netten weet een pass te onderscheppen op de middenlijn en geeft deze mee aan Sjef Pfaff. Sjefke lanceert Justin Jongerden die bijna zijn ploeg op een 2-0 voorsprong schiet. De inzet van Justin gaat rakelings langs het doel en het blijft 1-0 in het voordeel van Berkdijk.

Het ene na het andere blessuregeval voor trainer Matthy Laros wordt een feit. Het is Max Hoogenboom die van het veld gedragen wordt door Sjef en geblesseerd in de dug out achter blijft.

Berkdijk met nog een kleine tien minuten op de klok is weer dichtbij een doelpunt. Justin Jongerden slingert de bal voor de pot waar Sjefke Pfaff zijn knoest snoeihard de bal knikt. De keiharde kopbal van Pfaff zeilt richting de kruising en wordt met een katachtige reflex door de goalie van Dongen knap uit de kruising gebokst.

In de slotfase geeft Berkdijk de voorsprong uit handen. Het is het gebrek aan wedstrijdritme en de fysieke gesteldheid van sommige spelers die de scherpte doet ontbreken tot en met de negentigste minuut. Een hoge bal wordt in de laatste minuut achter Xander van Schaijk in het doel geknikt en met een 1-1 eindstand is het resultaat zuur.

Berkdijk had de koploper voor het grootste gedeelte van de wedstrijd op de knieëen, maar komt in de slotfase net tekort om de verdiende zege over de streep te trekken.

Het houdt een punt over tegen de koploper en kan zich op gaan maken voor de volgende kraker. Zaterdag 24 februari komt hekkensluiter WSC naar Sportpark de Kegelaer en zal Berkdijk er alles aan gaan doen om de drie punten thuis te houden.