De Tilburgse wandelsportvereniging Hart van Brabant organiseert zondag 3 maart de laatste wandeltocht van de winterwandelingen. Start is wederom vanuit café Boerke Mutsaers aan de Vijverlaan 2 in Tilburg voor afstanden van 5, 15, 25 of 35 kilometer.

De starttijd voor de 35 km is 9.00 uur. De overige afstanden vanaf 9.00 tot 11.00 uur. Men kan zelf kiezen welke afstand men wil lopen. Alle deelnemers dienen zich voor 17.00 uur af te hebben gemeld. Op de routes van de 35 km zijn drie wagenrusten plus een caférust. Op de 15 km is een keer en op de 25 km twee keer een caférustgelegenheid. Voor de 35 km betaalt men 5 euro zonder herinnering. De overige afstanden 3 euro zonder herinnering. Niet-leden van wandelsportbonden betalen 1 euro extra. Inschrijven met herinnering is per afstand 1 euro extra. Voor de deelnemers die hiervoor inschrijven is er een speciaal voor deze serie wandeltochten ontworpen vaantje. De routes van de 15 en 25 km gaan via Stadsbos 013, te beginnen in het Wandelbos, daarna via de bossen van Charlotte oord en Wolterbeekplas naar De Mast. Hier splitsen de 15 km en de 25 km lopers. De 25 km gaat via een gedeeltelijk vernieuwde route richting Huis ter Heide en via het Gedenkbos naar Loon op Zand. Hier is de rustgelegenheid op een hele mooie locatie, waarna men via het Noorderbos en Geboortebos en Wandelpark Tilburg Noord, langs de veel bezochte Hasseltse kapel terugloopt naar Boerke Mutsaers. De 5 km lopers hebben een aparte route, door de Oude Warande, die ook zeer bosrijk is. De routes van 3 maart, en dat zal niemand verbazen, zijn op een aantal punten aangepast vanwege de grote wateroverlast die momenteel overal aanwezig is, dat geldt zeer zeker voor de 25 km maar nog meer voor 35 km lopers! De 35 km route gaat meteen een andere richting uit via Tilburg Noord en het Noorderbos Oost en de traditionele route door de Loonse en Drunese duinen. Met een uitstekende rustgelegenheid in Kaatsheuvel. De deelnemers kunnen genieten van de Loonse en Drunese Duinen met al zijn pracht en praal en uiteraard zand...! De route komt uit op het ’hoogdte punt’ van de Loons en Drunese duinen. Na de rustgelegenheid sluit men in Loon op Zand weer aan op de route van de 25 en 15 km en gaat men gezamenlijk op weg naar de finish bij Boerke Mutsaers.

Voor meer informatie en inschrijven zie: www.wsv-hartvanbrabant\. nl of telefonisch via 0416 362858 en e-mail adres tochtcoordinator@wsv-hartvanbrabant.nl.

Bent u onze gastloper op 3 maart, wij hopen van wel!