Op zondag 3 maart speelde Des de eerste wedstrijd na de winterstop. Tegenstander was HUDITO (Houd Uw Doel In ’T Oog) uit Delft. HUDITO staat op de tweede plaats in de competitie. Het zou dan ook geen eenvoudige wedstrijd worden.

Tijdens de winterstop had DES een serie goede oefenwedstrijden gespeeld en dat gaf de dames hopelijk vertrouwen.

Toch was het HUDITO dat uit de eerste de beste kans in de 13e minuut scoorde. Beide ploegen waren slordig in balbezit, waardoor echte mogelijkheden uitbleven. De ruststand was dan ook 0-1.

DES kwam duidelijk beter uit de kleedkamers en speelde een heel goed derde kwart. DES zette aan en kreeg enkele strafcorners. Karlijn Roijakkers scoorde uit een van die strafcorners de gelijkmaker. DES rook de overwinning en drukte HUDITO steeds verder terug. Uit wederom een strafcorner tipte Lara Beukman de 2-1 binnen. Goed verdedigend werk van de DES dames zorgde ervoor dat ze in het vierde kwart niet meer in de problemen kwamen. De verdediging stond als een huis! Het was dan ook niet verwonderlijk dat Sammie Fikkers tot ’(wo)man of te match’ werd uitgeroepen.

Aanstaande zondag wacht de uitwedstrijd tegen MEP in Boxtel. DES kan zich dan revancheren van een nederlaag eerder dit seizoen. Met deze winnende wedstrijd in gedachte moet dat lukken!