Desk D2 trekt voor het eerst een punt over de lijn! Super trots op deze prestatie.

Vandaag staat Desk D2 weer klaar voor hun wedstrijd in hun gloednieuw tenue. We kunnen niet anders zeggen dan dat we trots zijn op deze jeugdleden. Ze zijn vrij hoog ingedeeld voor de ervaring die dit team bezit. Naast het feit dat ze veel leren dit seizoen zien we groei maar echter ook veel onzekerheid. We gunnen hen een winnende wedstrijd als het gaat om drive en techniek en samenwerking. Samenwerkend doen ze het super. Daar kunnen veel teams iets van leren.

De eerste aanvallen zijn optimaal bij beide partijen waar Dongen de dynamiek voelt maar regelmatig afgefloten wordt op stappen, of de bal hoog over gaat weet Desk de druk nog niet te leggen en zijn ze te voorzichtig richting goal. De coaches proberen hen het lef toe te schreeuwen. In de hoop dat er meer op goal gegooid wordt. En ja dat gebeurt maar nog niet gericht of de grote keeper van Dongen zit er goed bij.

Maar ook de keeper van Desk die stukken kleiner is staat haar mannetje. Dongen blijft lang voorin hangen bij de goal van Desk waardoor in de aanval Desk met snelheid meer toe zou kunnen komen aan vrij op goal gooien. Helaas zien onze jonge spelers dat nog niet in de eerste 10 minuten.

Tweede 10 minuten speeltijd

Desk gaat beginnen vanuit de middenlijn en weet de tips meteen om te zetten. Laag gooien bij deze grote keeper. De coach roept nogmaals de tip laag in de hoek. De verdediging van Desk verdedigt netjes! De scheidsrechters geven deze jeugd goede aanwijzingen rondom de regels en leggen het goed uit. Fijn want alleen zo leert de jeugd de spelregels goed. Aan beide kanten laat de D jeugd mooi handbal zien al vallen de goals nog niet. Ondanks het kleine postuur weet onze keeper steeds op tijd te springen als Dongen hoog in de hoek gooit mede door goed verdedigerswerk van haar team. Bij 2.48 minuten uur valt de 1 - 0 vooral door goed richten, niet twijfelen en kracht. Prachtig doelpunt voor Desk! Dongen maakt ook een prachtige actie en raakt vol de bovenlat. Met nog 1 minuut heeft Desk de bal en wordt er niet meer gescoord. Wederom door op tijd te springen houdt onze keeper de bal uit het net. In de laatste seconden gooit Desk vol maar helaas lat.

Derde 10 minuten

Dongen heeft bal uit en in de eerste aanval weet Dongen te scoren na 30 seconden wat de 1 - 1 maakt. Door de handen van de keeper over het hoofd. Bij de volgende aanval fluit de scheidsrechter af voor aan elkaar komen bij een break. Dit juist uitleggen is slim want het kan heel gevaarlijk zijn vanuit achter te duwen. Ook de tweede keeper van Dongen staat goed te keepen. En onze keeper weet bij 4.26 min twee worpen op goal te houden. De twee scheidsrechters nemen hun rol als Desk een 7 tegen krijgt voor schotarm verdedigen waardoor Dongen voor komt. Dan weet Desk in de volgende aanval de 2 - 2 te maken, hoog in de linkerhoek. Waarna in de volgende aanval de keeper van Dongen de bal lijkt het houden maar deze door de kracht over de keeper heen schiet. 3 - 2 met 1.28 minuten op het scorebord. Dan weet Dongen wederom over het hoofd van de keeper van Desk de 3 - 3 voor Dongen. Een spannende pot.

Een spannend laatste deel voor de D2

De eerste aanval van Desk gooit Desk vanuit linker hoek in de lange hoek. Super goed gezien van de hoekspeler. De keeper van Dongen weet de bal mooi te houden en over de goal te tikken met haar vingertoppen. Dan staat de keeper van Desk helaas op het verkeerde been waardoor de rechter hoek van Dongen de 3 - 4 maakt. Wederom weet de nummer 13 van Desk op de juiste plek te gooien in de korte hoek. Helaas met te weinig kracht en ik denk geloof in zichzelf waardoor Dongen de voorsprong houdt. Helaas gooit Desk de bal teveel op de keeper. Waar de meiden van Desk verslappen worden de meiden van Dongen feller. Maar onze keeper blijft de ballen tot 2.48 minuut voor. Dan wordt Desk met twee spelers wakker en maken ze snelheid. Helaas stuiten ze wederom op de keeper. Desk maakt mooie aanvallen in de laatste twee minuten. De drukte en het geroep aan alle kanten... choaches... publiek de spanning loopt op. Het gaat feller. En wat zou het mooi zijn als Desk deze wint.

Dan scoort Desk de vierde maar ook Dongen zet de actie om in een goal. Wederom hebben de jonge scheidsrechters het lef deze af te fluiten op inderdaad teveel passen. Wow een 4 - 4 is een terechte afsluiting van deze wedstrijd voor beide partijen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en de keepers aan beide kanten blonken uit en zijn de spelers van de wedstrijd! En zouden onze nieuwe shirts ons nu al geluk brengen?

Trots op de D2

Ik heb nog nooit zo vaak ’Goed zo’ horen roepen vanuit elke hoek op een dag! Vanuit choaches en publiek. Complimenten aan de scheidsrechters die deze pot tot een mooi geheel maakten en tot juiste beslissingen durfden te komen! Faithlen en Esmay bedankt. Gefeliciteerd D2\. Trots op jullie inzet en groei.