Zaterdag 2 maart stond voor de boys van de Jo 18 een belangrijke wedstrijd op het programma.

De boys van de Jo 18 waren erop gebrand om na de verschrikkelijke nederlaag van twee weken geleden er vol voor te gaan vandaag. Vooral ook omdat ze vandaag tegen de bovenste uit de competitie moesten.

Om kwart over 12 werd er op het hoofdveld van VV Berkdijk afgetrapt, en gelijk zag je dat het een spannende wedstrijd zou gaan worden. Beide teams gingen er meteen vol voor.

Na een minuut of 10 wordt Jesse in het 16 meter gebied gevloerd, en de goedfluitende scheidsrechter geeft zonder enige twijfel een terechte penalty. Deze wordt door aanvoerder Lars genomen, en met zijn inmiddels bekende huppeltje schiet hij hem weer raak (1-0). De Wedstrijd gaat redelijk gelijk op en aan beide kanten vallen er kansen.

Dan op aangeven van Mitchell, maakt Rexheb een prachtige solo actie (hij speelt vijf man voorbij) en maakt hij de 2-0 voor Berkdijk. Gelijk daarna gaat GDC in de tegenaanval en met een mooi afstandsschot maken ze de 2-1 (Luca kon er helaas net niet bij).

Hierna zakken de boys van Jo18 wat in, en krijgt GDC nog een kans. Gelukkig haalt Lars net voor rust de bal van de doellijn en voorkomt hiermee de 2-2. Na de rust zet Berkdijk gelijk weer druk (misschien hebben ze van de trainers in de rust een goede pettalk gekregen.) Op aangeven van Maikel maakt Rexheb zijn tweede goal van de wedstrijd en brengt de stand hiermee op 3-1. En lijkt de wedstrijd in het voordeel van Berkdijk te worden beslist.

Toch wordt het nog even spannend door een klein foutje van keeper Luca (3-2), want van beide kanten komen er nog wat kansjes. Maar het mag ook wel eens gezegd worden dat de boys van de Jo18 er vandaag stonden voor elkaar als een team (ook al stonden er vandaag een paar spelers niet op hun vaste plek.).

En zo wisten ze dus vandaag samen de overwinning over de streep te trekken. En betekende dit dus een verdiende overwinning voor de boys van Jo18.

En kunnen ze weer met frisse en goede moed uitkijken naar de wedstrijd van aankomende woensdag 6 maart 20:00 uur (uit naar Roda Boys/Bommelerwaard).