Zaterdag mochten de jongens van de JO8 van Blauw-Wit ’81 thuis aantreden tegen SC ’t Zand. In een lekker ochtendzonnetje werd er afgetrapt. In de eerste helft ging het aardig gelijk tegen elkaar op. Na een paar goede acties van Senn, Lev en Thiez lukt het ze niet om tot scoren te komen. Ook ’t Zand komt tot goede kansen en weet op een 0-2 voorsprong te komen.

Na een aanval over links weet Sev de 1-2 te scoren. Niet veel later valt jammer genoeg de 1-3. Daarna volgen nog een paar goede kansen voor Blauw-Wit. Een schot van Senn gaat net naast de paal. Er ontstaat een goede aanval vanuit keeper Quinn, die de bal speelt op Sev, die de bal vervolgens passt op Lev en die hem weer doorspeelt naar Thiez. Thiez schiet helaas net naast. Daarna volgt nog een mooie actie van Sev, die er 2-3 van maakt. Vlak voor rust pakt Semih de bal af op het middenveld en dribbelt door de verdediging naar de keeper en scoort zijn eerste doelpunt! 3-3 ruststand.

Na rust is Blauw-Wit niet helemaal wakker en kijken we al snel tegen een 3-6 achterstand aan. Maar de jongens laten het er niet bij zitten. Jur verovert verschillende keren de bal waardoor Blauw-Wit weer kan gaan aanvallen. Sev kan alleen doorlopen op de keeper, speelt de keeper voorbij en maakt de 4-6. Scoth houdt nog een aantal ballen uit de goal, waardoor het verschil twee doelpunten blijft. Bij een uitbal staat ’t Zand niet op te letten en kan Sev van afstand de 5-6 binnen schieten. Niet veel later is het ’t Zand die weer kan aanvallen en op 5-8 komt. Nog een paar minuten, maar de jongens geven niet op. Ze blijven strijden voor iedere bal. Quinn blijft hard werken en verovert veel ballen. Ook Semih maakt veel dribbels naar voren en zit lekker in de wedstrijd. Door goed samenspel weet Sev de 6-8 en 7-8 te scoren. In de laatste minuut lukt het ons om de bal op het middenveld af te pakken. Sev weet nog een keer uit te breken en schiet Blauw-Wit naar een gelijkspel. Eindstand 8-8.

Iedereen heeft super hard gewerkt, een verdiend gelijkspel tegen een sportieve tegenstander. Volgende week spelen we om 9.00 uur uit tegen vv Desk.