Zondag 17 maart stond Dames 3 (het opleidingsteam) van DES op scherp om het verlies van de week ervoor bij Goirle recht te zetten. De Tilburgse studenten van SHOT Dames 2 kwamen op bezoek op de Eikendijk.

Een moeizaam begin voor DES dat na 10 minuten met 0-1 achter kwam.

Pas na die wake-up call begon het karwei pas echt en werd SHOT onder druk gezet, wat de gelijkmaker opleverde in het tweede kwart.

Na de rust gaf DES extra gas bij, ging meer risico nemen en liep in kwart drie uit naar een 3-1 voorsprong. SHOT kwam er nog een enkele keer gevaarlijk snel uit via de counter, maar de beste kansen bleef DES aan elkaar rijgen. Via een mooie strafcorner en snelle aanval over rechts werd de eindstand oo het bord gezet, 5-1\. Volgende week de uitwedstrijd tegen koploper Oirschot.