Zaterdag stond voor de JO10 van Blauw-Wit ’81 de derby tegen buurman Berkdijk op het programma. Geen onbekende tegenstander voor onze JO10. In de eerste twee fases van dit seizoen werd er een keer verloren en een keer gewonnen. Wat gaat het vandaag worden?

Onze ziekenboeg is iets leger, maar helaas missen we toch nog Xavier en Guus. Gelukkig komen Sev en Mats ons helpen. Om 09:00 uur trappen we af. Blauw-Wit start sterk en er worden al een paar schoten gelost door Sev en Lotte. Niet lang daarna weet Ivar de 1-0 binnen te schieten. Lotte heeft pech en ziet een paar schoten naast gaan. Ook Berkdijk krijgt zijn eerste kans, maar Senn verricht een prima redding.

Vervolgens gaat een indraaiende corner van Ivar via een speler van Berkdijk de goal in: 2-0. Blauw-Wit blijft kansen creëren. Na een mooie actie van Mats schiet Ivar de 3-0 binnen. Ook in het tweede kwart heeft Blauw-Wit weer veel kansen. Maar er wordt goed gekeept door Berkdijk. Na mooi overspel van Mats, Liz en Ivar gaat de 4-0 erin. Vervolgens zorgt Ivar voor de 5-0 en 6-0. Met deze mooie voorsprong gaan we de rust in.

Het derde kwart beginnen we met een schot van Lotte, maar helaas wil hij er weer niet in. Vervolgens weet Berkdijk te scoren: 6-1. Snel daarna scoren ze de 6-2. Berkdijk krijgt wat meer vertrouwen, maar gelukkig weten Senn, Merel en Luuk meer goals te voorkomen. Blauw-Wit blijft kansen creëren, maar de schoten van Lotte, Mats en Liz willen er niet in. Net voor het einde van het derde kwart schiet Mats de 7-2 binnen.

Ook in het laatste kwart hetzelfde beeld. Veel kansen voor Blauw-Wit, maar de schoten van Lotte, Ivar en Liz gaan op de lat, tegen de paal of net naast. Maar met een mooie goal bepaalt Liz de eindstand: 8-2!

Een mooie overwinning voor onze jongens en meiden. Het was de wedstrijd van de gemiste kansen. Maar ook het goede keeperswerk van Senn en het harde werken van onze verdedigers Merel en Luuk.

Sev en Mats ontzettend bedankt dat jullie ons vandaag zijn komen helpen aan deze mooie overwinning!

Op naar volgende week. Dan spelen we onze laatste wedstrijd van de derde fase: uit tegen VV Trinitas.