Afgelopen zaterdag speelde DES MO12-2 tegen Hilvarenbeek MO12-1. Een belangrijke wedstrijd want bij winst zou DES de koppositie overnemen van Hockeyclub Hilvarenbeek. Het werd een ware thriller op deze koude en vooral natte zaterdagochtend.

Vanaf de eerste minuut was DES weer fel en had ze maar een doel voor ogen: winnen! Met man en macht én door weer en wind werd er gestreden. DES creëerde al snel veel kansen maar wist deze niet te benutten. In de 8e minuut kwam daar echter verandering in. Vanuit een mooie aanval van DES kwam de bal in de cirkel. Een schot op doel werd afgewend door de keepster van Hilvarenbeek maar kwam vervolgens weer terug bij DES. DES in de rebound en met een harde klap werd de 1-0 alsnog gemaakt en kwam DES op voorsprong.

Ondanks dat DES de gehele wedstrijd veel veldoverwicht liet zien, was het geen gelopen race. Dat bleek wel toen vlak voor rust Hilvarenbeek profiteerde van wat ongelukkige keuzes van DES en de gelijkmaker scoorde (1-1).

Even was daar de teleurstelling. De meiden van DES wilden juist vandaag zó graag winnen, maar ze wisten ook dat ze dat niet voor niets zouden krijgen. Een hagelbui passeerde, de lichaampjes koud, het spel vertraagde even maar de turbo ging er vervolgens toch weer op. Steeds weer op zoek naar een opening. Opbouwen, versnellen en die cirkel in. Hilvarenbeek gaf echter weinig ruimte en wist haar doel goed te verdedigen.

Hilvarenbeek, dat vanuit een counter ook nog eens erg gevaarlijk kon zijn, kwam de tweede helft veel vaker op de helft van DES. Desondanks wist DES mogelijke aanvallen af te wenden. Lang leek het erop dat het 1-1 zou blijven maar in de 65e minuut wist DES vanuit een counter de cirkel van Hilvarenbeek te bereiken en werd de 2-1 gescoord. Er volgden nog vijf spannende minuten maar DES wist stand te houden.

Een geweldige prestatie waarmee DES MO12-2 de koppositie nu heeft ingenomen. Dat moest natuurlijk even gevierd worden. Wederom een knappe prestatie door dit top-team van DES!