Het was een zonnige zondagmiddag met een verraderlijk windje op sportpark de Kegelaar waar Berkdijk het op moest nemen tegen Viola uit Alphen. De uitwedstrijd werd met 0-1 gewonnen en daar moest heel hard voor gewerkt worden, omdat de Alphenaren zich niet zomaar snel uit het veld laten slaan.

Zo ook vanmiddag, waar het toch enigszins puzzelen was voor onze trainer Pieter Elias. Keeper Tony van Ark, die gisteren nog de muziek had verzorgd in de kantine van onze club op ‘Super Saturday’, was vandaag naar Parijs, de stad van de Liefde. Omdat het keepersgilde dun bezaaid is bij onze club heeft Pieter een beroep moeten doen op Luca de keeper van JO18. Hij had echter in de warming-up aangegeven niet 100% fit te zijn, maar is toch gestart.

Nadat pupil van de week Sem Gijsbregts het goede voorbeeld had gegeven, mochten onze jongens nu zelf de klus klaren. Berkdijk startte voortvarend en kregen een paar goede kansen, Shuby, Reggy en Lars Hutten, maar ook dit keer was Viola op haar hoede en hield vele ballen tegen. Maar we mogen ook concluderen dat de scherpte bij onze jongens vandaag niet optimaal was. Met een stand waar we ook mee begonnen waren, gingen we de rust in. Keeper Luca had aangegeven niet meer verder te kunnen en dus moest good old Roy Rombouts, onze assistent trainer, het andere reserve keeperstenue aantrekken om na de thee zijn opwachting te maken als keeper van Zondag 1. Het beeld in de tweede helft deed niet veel onder met dat van de eerste helft. Toch wisten onze jongens voor sensatie te zorgen, door een mooie opgezette aanval, bracht Vinny Kruijssen de bal voor de voeten van Reggy Elias en die weet er meestal wel raad mee, zo ook dit keer en zorgde hij voor de 1-0 op het scorebord. Daarna maken we het onszelf moeilijk en sluipt de gemakzucht erin, maar we belonen ons opnieuw via een aanval op rechts, waarbij Jahir Vrutaal een hoofdrol speelde, door met zijn snelheid de man te passeren en met een sublieme voorzet het hoofd van opnieuw Reggy Elias te vinden, die er vervolgens 2-0 van maakt. Dan gaan in de koppies van onze jongens een knopje om, van de buit is binnen, maar dan worden we toch verrast door een onnodig doelpunt van Viola 2-1. Niet veel later maakt scheidsrechter van Rooden er een einde aan en zijn de drie punten een feit. Dank je wel Roy Rombouts voor de taak als sluitpost vandaag, trots op jou! Bedankt boys, het was misschien niet altijd even goed, maar we hebben hard gewerkt en als team een keurige prestatie neergezet! Wij danken onze supporters. Komende zondag 14 april spelen we uit tegen koploper Spoordonkse Boys en daar hebben wij alle support van jullie bij nodig!