zaterdag 6 april stond de thuiswedstrijd tegen Roda Boys voor onze Boys van de jo18 op het programma. De uitwedstrijd hadden ze met 4-1 verloren, dus wilden ze vandaag revanche nemen tegen de nummer 2 van deze competitie. Rond 12:00 uur wordt er op deze zonnige middag afgetrapt op het hoofdveld van VV Berkdijk.

Na een minuut of vijf krijgt Roda Boys een vrije trap net buiten de 16, en in eerste instantie stompt Luca hem weg. Maar uit de rebound scoort Roda Boys alsnog de 0-1.

De Berkdijk Boys laten hun koppie niet hangen en gaan als een team samen op zoek naar de gelijkmaker. En na ongeveer een half uurtje spelen valt deze ook. Rexheb sprint het halve veld over, gaat dan een op een met de keeper. Deze houdt hem in eerste instantie nog tegen. Maar gelukkig staat Dylan op de juiste plek en scoort de 1-1.

Ongeveer een minuut hierna wordt zelfs nog de 2-1 gemaakt; uit een corner maakt Floris deze met een hakje. Dan wordt het ook nog voor de rust 3-1. Deze komt vanuit een corner van Rexheb, de keeper tikt hem verkeerd weg en Daniel maakt het alsnog af voor Berkdijk. Na nog een paar minuten fluit de scheidsrechter af voor de rust. De Boys van VV Berkdijk gaan met een goed gevoel de rust in.

Rond 13:00 uur wordt er voor de tweede helft afgetrapt. Roda Boys gaat gelijk volop in de aanval. Floris laat zijn man te vrij en deze gaat alleen op Luca af en maakt de 3-2. Dan een minuut of vijf hierna krijgt Roda Boys een penalty (of deze terecht was, zijn de meningen over verdeeld), deze wordt raak geschoten en hiermee wordt de stand gelijk 3-3.

Gelukkig pakken onze Boys het spel hierna weer goed op. Even komen ze nog met tien man in het veld te staan, maar hieruit komt verder gelukkig geen gevaar. Dan na een minuut of 25 spelen wordt Chris bij een aanval vol in zijn rug weggeduwd in de 16, waardoor hij ten val komt. Hiervoor fluit de scheids en er volgt een penalty. De bal wordt door aanvoerder Lars op de penaltystip gelegd en met zijn bekende aanloop schiet hij hem weer raak, waardoor de stand nu weer in het voordeel van Berkdijk staat: 4-3.

De wedstrijd gaat hierna over en weer. Het is voor de toeschouwers op deze zonnige middag een mooie wedstrijd om naar te kijken. Er komen van beide kanten nog wat kansen. Dan net voor tijd valt voor onze Boys nog de 5-3; Chris speelt zijn tegenstander mooi uit en geeft hem daarna af op Danny en deze scoort hem mooi.

Met nog een paar minuten voetballen geven ze het niet meer weg. Rond kwart voor 2 fluit de scheidrechter dan af. En hebben de Boys van Berkdijk weer een mooie overwinning in de wacht gesleept. Ga zo door Boys! Vandaag weer hard voor elkaar gestreden als een team. Op naar volgende week, de uitwedstrijd tegen Achilles Veen om 14:45 uur.