De laatste wedstrijd van Blauw-Wit ’81 JO14 eindigde ongelukkig in een 1-0 nederlaag tegen de koploper. Vandaag, met stralend weer, kwam FC Engelen op bezoek, qua stand zou dit een gelijkwaardige wedstrijd moeten opleveren. Onze jongens en meiden waren dus gebrand op een goed resultaat.

Vanaf de eerste minuut lag het initiatief bij Blauw-Wit, iets waar Engelen niets tegen in te brengen had. Het was ook niet de vraag of die eerste Blauw-Wit goal ging vallen, maar wanneer. Mika kreeg de eerste kans, maar de keeper stond in de weg, vlak daarna, ongeveer 10 minuten in de wedstrijd kwam hij alleen voor de keeper, en dit keer was het wel raak 1-0. Blauw-Wit bleef doordrukken en het was Job die met een mooi afstandsschot de keeper verraste. De keeper van FC Engelen zat er nog wel aan met zijn vingertoppen, maar de bal bleek onhoudbaar: 2-0. Even later was het opnieuw raak. Mika kreeg de bal aangespeeld, werd niet gedekt, en kreeg veel te veel vrijheid. Mika had alle tijd om de bal keurig onder controle te brengen, te richten en genadeloos de 3-0 op het scorebord te zetten. De 4-0 kwam vervolgens op naam van Bart-Thijs die een voorzet zeer fraai binnengleed. Voor rust werden we ook nog verwend met de 5-0. Stef had al in meerdere aanvallen een belangrijk aandeel, net voor rust probeerde hij het zelf van afstand en raak!

Na de rust heeft onze technische staf deze wedstrijd aangegrepen om alles om te gooien. Onze aanvallers zijn op verdedigende posities gezet en onze verdedigers mochten het in de spits gaan proberen. Hoe was dit toch allemaal mogelijk? Het team dat het dit jaar vrij zwaar heeft, geeft voetballes aan deze ‘Engeltjes’. De verklaring is redelijk sneu: FC Engelen kwam met 9 spelers aanzetten. Onze jongens en meiden hebben de hele wedstrijd met twee man meer op het veld gestaan en er waren dus altijd Blauw-Wit spelers die vrij stonden en kleine foutjes van medespelers konden oplossen of door konden gaan met inbeuken op het doel van Engelen.