Vandaag staat voor het GC1 team de eerste wedstrijd op de kalender. Ze trainen al een aantal weken samen en ze kennen elkaar van vorige jaren, echter weten ze dat een goede wedstrijd ook om samenwerking en eenheid draait. Een nieuw team wat van de D naar de C poule gaat. Waarbij deze eerste wedstrijden als oefenmomenten worden gebruikt. Ze spelen in hun nieuwe tenues die gesponsord zijn door van Wezel schilderwerken. Desk start vandaag zonder de vaste keeper waardoor een opbouwspeler de eerste helft de goal bemand.

Mixed-up weet als eerste een doelpunt te scoren maar Desk weet in de 10 seconden erna de 1-1 op het scorebord te plaatsen.

Dan zien we als trotse ouders een team wat zoekt, maar elkaar motiveert en luistert naar de aanwijzingen van coach Pascalle. Door feller in de verdediging te zijn, weet Desk de ballen van Mixed up te onderscheppen waardoor Desk al snel voor staat met 4-1. Daarin zagen we ook een aantal ballen op de paal belanden, waardoor de voorsprong miniem blijft. In de eerste 10 minuten weet Desk de gaten goed te vinden en onze keeper stopt behoorlijk wat ballen. Als de scheidsrechters de eerste rustpauze (in verband met temperatuur) influiten, staat Desk voor met 6-1.

Toch zien wij ondanks de voorsprong nog geen gedreven team. De volgende tien minuten zien we beter samenspel en felheid. We krijgen na de eerste minuut een 7 meter die prachtig wordt ingeschoten.

Dan komt Mixed-up in een hele mooie aanval, waarin Desk niet gericht is op de bal en misstapt in de verdediging waardoor ze de 7-2 maken. Een prachtige treffer over het hoofd van onze keeper net onder de lat in het net.

Desk lijkt door dit doelpunt getriggerd te worden want door het tragere spel van de tegenpartij weet Desk gretig de bal te onderscheppen en lopen we uit naar de 12-2. Al onze aanvallen lopen helaas alleen over het midden. Mixed up staat dicht op elkaar te verdedigen wat maakt dat Desk ruimte had naar de hoekspelers. Echter weten we de druk goed te leggen in het midden en is het doelgericht en geeft dit doelpunten. Ook de cirkel weet zich goed vrij te spelen. De laatste minuten zijn er vanuit Mixed-up breaks die goed worden opgevangen door Desk en Mixed-up weet de breaks van Desk ook goed te verdedigen. Alles volgens de regels en veiligheid. Een aantal minuten zonder doelpunt volgen. De laatste kans voor Desk en Mixed-up belanden in de goal door mooi samenspel. We gaan de rust in met 13-3.

Na de rust, als alle bekers goed gevuld zijn met koud water, neemt onze kleinste speler een grote rol en gaat de goal in. Dapper en fijn want iemand moet er staan. Desk weet in de tweede helft de druk van de eerste helft goed te behouden. En al snel staat het 16-3. Dan vergeet Desk te verdedigen en weet Mixed-up mooie doelpunten te maken in de bovenhoek. Onze keeper springt maar is net te klein om de bal tegen te houden.

Desk weet elkaar wat minder te vinden; de eerste tien minuten is het Mixed-up die meer lef heeft en doelgerichter is.

We gaan bij Desk te vaak voor eigen schotkans terwijl er andere mensen vrij staan. Even uit de brandende zon en tips voor de laatste tien minuten. Desk pakt de laatste tien minuten haar rol en weet nog aardig wat ballen in het net te krijgen. Ze zien elkaar in breaks en kiezen voor de juiste persoon voor de afwerking. In de verdediging praten we deze tien minuten meer en pakken we de verantwoording naar elkaar, gefocust op de bal. De C spelers geven elkaar tips en complimenten.

We eindigen deze eerste wedstrijd met winst in de Heren C poule met een overwinning van 8-23. De eerste wedstrijd waarin er veel mooie dingen gebeurden. We een kansrijk team, we zijn trots op deze groep jeugd! Op naar volgende week.

We geven de pen de komende weken door aan onze eigen spelers om hun ervaring te vertellen op onze socials.