Oss, zaterdag 18 mei 12.30 uur. Prachtig zomerweer. Een mooie sportaccommodatie. Twee feestelijk uitgedoste supportersscharen. Alles en iedereen was er klaar voor. Tegenstander van DES was de kampioen van de 1e klasse C. Een team dat 25 wedstrijden (competitie- en bekerwedstrijden) achter elkaar wist te winnen. Een hele sterke tegenstander dus die vorig seizoen verliezend finalist was in de Silvercup.

In het eerste kwart was het een gelijk opgaande wedstrijd met enkele mogelijkheden voor beide teams maar werd er niet gescoord.

In het tweede kwart hadden beide teams de schroom van zich afgegooid. Een aanval van DES werd door Maastricht te hard afgestopt en dit betekende een terecht toegekende strafbal. Karlijn Roijakkers mocht aanleggen Alle toegekende strafballen eerder dit seizoen werden door haar benut en ook deze ging er vlekkeloos in. Dit betekende in de 19e minuut de 0-1 voor DES. Maastricht maakte in de 28e minuut de gelijkmaker met een mooie back-hand en drukte door. Nauwelijks 4 minuten later was het Maastricht die de 2-1 maakte uit een strafcorner. Seconden voor de rust bracht Maastricht door een individuele actie zelfs de stand op 3-1.

Wie dacht dat de wedstrijd hiermee gelopen was, kwam bedrogen uit. Die kennen de DES dames niet. In de rust voelden zij zich nog allerminst verslagen. Ze pepten elkaar nog eenmaal op en gingen er vol voor. Toen Maastricht kort na rust verzuimde om de 4-1 te maken was dit het kantelpunt van de wedstrijd. Vanaf dat moment was het DES dat de boventoon voerde. Uit de hierop volgende aanval kreeg DES een strafcorner. Een cornervariant werd door Eline Beukman binnen getipt. Met de 3-2 was DES terug in de wedstrijd. DES zette aan, zoals alleen zij dat kunnen. Na goed doorgaan van Eline Beukman werd het 3-3. En toen Florine van Huijkelom in de 53e minuut andermaal uit een cornervariant scoorde, kwam DES met de 3-4 wederom op voorsprong. Met nog een kwart wedstrijd te gaan werd DES sterker en sterker. Na een vlot lopende aanval, over meerdere schijven, was het Lara Beukman die keurig afrondde. Dit gooide de wedstrijd op slot. Eindstand 3-5.

Na het laatste fluitsignaal konden de speelsters, evenals het talrijk meegereisde publiek, zich in het feestgedruis storten. Het sprookje dat zo mooi begon in het najaar van 2023 kreeg een happy end. Een happy end dat volledig recht doet aan datgene wat zij in al die bekerwedstrijden hebben gepresteerd. Zij hebben met z'n allen voor dit prachtige resultaat gezorgd. Een succes dat zijn weerga niet kent in de clubhistorie. DES wint de Silvercup 2023-2024. Wat moet het leuk zijn om in zo'n team te spelen of hiervan supporter te zijn! En natuurlijk werd er tot in de kleine uurtjes gefeest. Een dag om nooit te vergeten en waar je bij moet zijn geweest.