Alle ingrediënten waren voorhanden voor de heerlijke muzikale maaltijd die het Midden Orkest en de Slagwerkgroep van Harmonie Kaatsheuvel serveerden in de tot restaurant bestemde theaterzaal van Het Klavier. Ruim honderd gasten smulden zaterdagavond 8 juni van een muzikaal menu, dat gelardeerd was met versnaperingen die pasten bij de gekozen recepten uit het grote harmonieboek ‘Kaatsheuvel Kookt’.

Door Maurice van Overbeek

Lekkernijen uit de Italiaanse keuken, zoals een overheerlijke minestronesoep, tortelini’s en tiramisu, maar ook zoetigheden uit Charlie’s chocoladefabriek vonden hun weg onder het publiek dat zich als gast in het unieke Kaatsheuvels ‘restaurant’ had aangemeld. Het hoorde allemaal bij het concept Kaatsheuvel Kookt, dat de Opleidingscommissie had bedacht: een laagdrempelige muzikale, culturele en culinaire ontmoeting om de levendigheid in de gemeente te stimuleren. ‘Kaatsheuvel Kookt’ werd een concert dat uitstraalde dat samen muziek maken en samen van muziek genieten verschrikkelijk leuk is. Dit is ook de boodschap die de Opleidingscommissie van de harmonie met het scholenproject naar de jeugd uitdraagt.

Mooie recepten

De gasten bij het concert kregen zaterdag bij binnenkomst in Het Klavier een menukaart uitgereikt terwijl ze van harte welkom werden geheten door het Midden Orkest onder leiding van Anne Peters met het nummer Be our guest om vervolgens met de Hunger Games de trek in iets lekkers te peilen. Vanaf dat moment nam kokkin Yfke Vesters het publiek mee in een culinair verhaal dat muzikaal vorm werd gegeven door de muzikanten van het Midden Orkest en de Slagwerkgroep. Ypke bladerde nieuwsgierig door haar kookboek en constateerde dat er mooie recepten in staan die ze graag zou willen maken. “Ik wil ze jullie graag laten proeven, maar dan heb ik eerst de ingrediënten nodig”, hield ze de aanwezigen voor. Haar boodschappenmandje werd vervolgens na een rondgang langs de muzikanten snel gevuld.

Hete soep

Haar eerste gerechtje werd een minestronesoep, die door de obers Pheline (10) en Nancy Verreijen werd rond gedeeld, terwijl het orkest uit La Cucina Italiana van Robert Finn het nummer Minestrone speelde. De soep werd erg heet opgediend waardoor Yfke al snel om water riep. De slagwerkgroep onder leiding van Demos Horn bediende haar op haar wenken met ‘Smoke on the water’.

Het bittere en het zoet ontbraken in het menu niet. De Lemon Tree werd door zangeres Tiffany Allison uit De Moer prachtig neergezet en Charlie and the Chocolate factory liet de snoepkonten in de zaal kennis maken met verleidelijke zoetigheden die door de obers Pheline en Nancy werden uitgedeeld. Kokkin Yfke verzuchtte dat ze door al dat koken en bakken toe was aan een dutje. Ze had immers voor iedereen in de zaal een cupcake gemaakt voor bij het pauzedrankje. In één cupcake zat een gouden wikkel verstopt die recht gaf op een unieke borrelplank met toebehoren. De vader van Rosalie Broeks was de gelukkige.

Proost

Met het stevige Franse hoofdgerecht Ratatouille werd de muzikale maaltijd van Kaatsheuvel Kookt voortgezet. Een glas goede rode wijn hoorde daarbij en kok Yfke en dirigent Anne proostten daar maar wat graag met het publiek op. Voor de slagwerkgroep het signaal om Red Wine van Neil Diamond in te zetten. Nadat ook de tortelini’s en tiramisu waren uitgedeeld en het orkest met Chianti en Tiramisu putte uit de muzikale Italiaanse keuken, werd er met een hartverwarmende tequila – muzikaal neergezet door de slagwerkgroep – geproost op de winnaar van de borrelplank en op een geslaagde maaltijd die iedereen tevreden en voldaan naar huis deed keren.