Op vrijdag 19 april was MHC DES Dames 1 te gast op sportcomplex Voorland in Amsterdam waar HC AthenA haar thuiswedstrijden speelt.

De thuisclub vierde in dat weekend een vierde lustrum en daardoor was er ook veel publiek (zo’n 350 man) bij deze wedstrijd aanwezig.

DES kwam als beste uit de startblokken en al binnen vijf minuten lag de bal in het netje door een doelpunt uit een ware scrimmage van Meike Smidt. Ook in het tweede kwart was DES de gevaarlijkste ploeg en een strafcorner werd keurig in getipt door Florine van Huijkelom. Dit betekende de 0-2 en dit was tevens de ruststand.

In het derde en vierde kwart zette AthenA sterk aan en de 12e man liet zich horen. De 1-2 bracht hen terug in de wedstrijd. In de slotfase werd hun keepster nog ingewisseld voor een extra veldspeelster. Werkelijk in de ’dying seconds’ werd de 2-2 gemaakt. De afslag werd niet eens meer genomen. Dit betekende dat shoot outs de beslissing moest brengen.

DES was hierin duidelijk de betere ploeg want DES heeft Maaike Standaert op doel. Zij stopte er drie! De overwinning kon gevierd worden en AthenA bleef met lege handen achter. Hopelijk bedierf dit hun lustrumfeestavond niet. Terugkijkend op de wedstrijd verdienen onze dames een heel groot compliment voor hun winnaarsmentaliteit en de opgebrachte wedstrijddiscipline. Voeg hun klasse daaraan toe en de uitslag is vrij logisch; zoals een Amsterdamse voetbalgrootheid uit de Watergraafsmeer dit vaak verwoordde. De overwinning was daarom ook volkomen verdiend.

De tal van meegereisde supporters kregen een spannende wedstrijd voorgeschoteld en waren super trots op onze meiden.

Door deze overwinning plaatst DES zich bij de beste vier ploegen van Nederland in de Silvercup. De loting voor de halve finale vindt deze week plaats.