Zaterdag 20 april stond voor Vv Berkdijk JO11-1 een vroege topwedstrijd tegen de nummer 1 RWB op het wedstrijdprogramma. Normaliter is het verzamelpunt voor JO11 op de thuishaven de Kegelaer, echter was het nu even anders want vandaag kwamen de kinderen van Vv Berkdijk JO11-1 om 7.45 uur samen bij Sportpark De Gaard. Met wat slapende koppies en een krappe selectie van zeven spelers (wegens blessures) was het tijd om richting de kleedkamer te gaan voor de wedstrijdbespreking en het aandoen van de kicks. Want bij een goede voorbereiding hoort natuurlijk ook een warming-up. Nadat deze was afgewerkt, met nog een kleine ’peptalk’ floot de scheidsrechter exact om 8.30 uur voor de wedstrijd. Na 15 minuten kwam voor Berkdijk JO11 de rustperiode goed van pas, want de 1e fase had Berkdijk JO11 veel moeite met het veldspel van RWB, zo wordt tijdens de rust de 1e fase geëvalueerd. De 2e fase komt Berkdijk beter uit de startblokken dan RWB want in de 26e minuut is het Job die de stand op 0-1 zet en kort daarna is het Riley die in de 28e minuut de 0-2 binnen schiet, en zo gaan de Rood Zwarten met 0-2 de rust in. Tijdens de rust was bij Berkdijk geen enkele paniek, en hebben wij de kinderen van Berkdijk JO11 duidelijk gemaakt dat RWB iets gaat forceren en wij ons zelf moeten belonen met de kansen die wij krijgen. Met deze woorden starten beide teams aan de 3e fase waarin Berkdijk de bovenliggende partij is. Alleen brengen wij door een klein foutje RWB terug in de wedstrijd, want in de 35e minuut brengt RWB de stand terug naar 1-2 maar desondanks blijft Berkdijk rustig en wordt door Berkdijk nog twee keer gescoord; in de 37e minuut zet Sanne de score op 1-3 en in de 40e minuut zet Riley de stand op 1-4. Dan zou je zeggen wedstrijd gespeeld... maar helaas. Met een aantal beslissingen van de arbitrage in het voordeel van RWB. Zo wordt een hands bal door de arbitrage niet gezien en komt uit deze aanval een doelpunt in de 44e minuut waarmee de stand op 2-4 staat en daarmee gaan beide teams de laaste rustperiode in. Duidelijke woorden werden door de kinderen van Berkdijk uitgesproken (laat je niet gek maken en hou nog 15 minuten vol). Met deze woorden en een stand van 2-4 gaat de laaste fase van start. Door een kleine fout bij de opbouw van Berkdijk weet RWB de bal te onderscheppen en scoort in de 55e minuut de 3-4 met deze stand en 10 minuten speeltijd zetten de kinderen alles op alles om te willen winnen. Alleen wordt het harde werken van Berkdijk niet beloond want in de 59e minuut scoort RWB de gelijkmaker en staat de eindstand na 60 minuten op 4-4.

Wij wensen alle kinderen van Vv Berkdijk JO11-1 een hele fijne meivakantie. Wij zien jullie graag weer over twee weken.