DES Dames 1 weet al maanden niet meer wat verliezen is. Zou het vandaag ook weer lukken op een winderig sportpark Koeburgweg in Zeist? Tegenstander was hockey club SV Phoenix die 3 punten onder DES staat. Een echte 6 punten wedstrijd dus. Phoenix is een van de oudste hockeyverenigingen van Nederland. Benieuwd wat onze dames deze wedstrijd voor het publiek in petto zouden hebben.

In de eerste helft golfde het spel op en neer en hadden beide ploegen mogelijkheden om de score te openen. Dit lukte echter niet door goed verdedigend werk van beide teams. De ruststand was 0-0. Ook het derde kwart bracht geen doelpunten. Vijf minuten voor tijd was het Eline Beukman die met een individuele actie zichzelf keurig vrijspeelde en raak schoot. In de slotfase kwam DES niet meer in de problemen. Al met al een degelijke overwinning voor onze dames. DES staat door deze overwinning op een gedeelde tweede plaats in de 1e klasse. Met nog drie competitiewedstrijden te spelen blijft het dus heel spannend.

De eerstvolgende wedstrijd is er een die je rood omrand in je agenda moet zetten. Vrijdag 10 mei, 20.30 uur in Groningen tegen Hockeyclub GHBS. Dit is een wedstrijd in de halve finale om de Silvercup. Een unieke prestatie waar je als DES supporter bij moet zijn en natuurlijk hopen zij op veel publiek om hen te ondersteunen. Ga jij ook mee?