Zaterdag 4 mei speelde de JO11 van Blauw-Wit ’81 thuis tegen RWB Waalwijk. RWB heeft tot dusver nog geen punt verloren en dat voorspelt een pittige wedstrijd. In de vorige wedstrijden merkten we al dat het voetballen in de 2e klasse toch echt wel een niveautje hoger ligt en ook deze week werd dat bevestigd, hoewel het niveauverschil ten opzichte van de vorige wedstrijden op het oog veel minder was.

Vandaag hebben we trouwens een extra coach langs de zijlijn. Onze trainer Daan van Gerven volgt de KNVB cursus ‘Pupillentrainer’ en in het kader van deze opleiding werd hij vandaag beoordeeld op zijn coachkwaliteiten. Wat ons betreft was dat dik in orde, hoewel enige vooringenomenheid ten aanzien van onze Daan ons natuurlijk niet vreemd is.

Dan de wedstrijd. In de beginfase gaat het redelijk gelijk op en houden de ploegen elkaar goed in evenwicht. RWB opent de score en als gevolg van twee opeenvolgende eigen doelpunten aan beide zijden, gaan we met 1-2 de rust in. Gaandeweg de tweede helft zien we dat RWB de bal net wat makkelijker rond speelt, minder balverlies leidt en meer kansen creëert. Hoewel we eigenlijk prima spelen, komen we wel 1-4 achter te staan. Na een schitterende aanval maakt Luca er dan 2-4 van en dan lijkt ook de aansluitingstreffer in de lucht te hangen. Helaas missen we een aantal kansen en is het geluk vandaag niet aan onze zijde. Met drie tegendoelpunten op rij wordt de eindstand op 2-7 bepaald. Een enigszins geflatteerde uitslag, maar gelet op het spelbeeld wel een terechte overwinning voor de Waalwijkers.

Volgende week spelen we om 08:30 uur in Waalwijk tegen WSC. Een interessante wedstrijd, want beide ploegen wachten nog op de eerste overwinning in deze fase van de competitie. Eens kijken of we hier de eerste punten binnen kunnen halen; nieuwe ronde, nieuwe kansen!