Afgelopen weekend stond de uitwedstrijd tegen Right-Oh Jo 18-1 uit Geertruidenberg voor onze boys op het programma. Dit was een inhaalwedstrijd.

Op papier zou het geen moeilijke wedstrijd hoeven te zijn aangezien Right-Oh op de ranglijst een na laatste staat. Maar gezien eerdere thuiswedstrijden, waarin aparte uitslagen tegen hogere teams op de ranglijst, wist je het maar niet.

Al bij aanvang van de wedstrijd werd snel duidelijk dat er een paar niet vast in dit team thuis hoorden. Waaronder vooral de keeper, die dan ook een stempel op deze wedstrijd drukte (had namelijk al 21 wedstrijden voor Right-Oh 1 gekeept dit seizoen).

Toch lieten onze boys zich niet uit het veld slaan en gingen ze iets wat te voorzichtig van start. Het leek wel of ze een beetje bang waren. En lieten zich snel van de bal afzetten en verloren veel duels. Dit resulteerde na ongeveer 25 minuten spelen in de 1-0 voor Right-Oh. Daarna volgen een aantal kansen van onder andere Rexheb, Chris en Mo. Het blijft tot de rust daarom 1-0.

Wat de trainers in de rust besproken hebben, is onduidelijk maar de boys kwamen vanuit de kleedkamer sterker en feller het veld op. Al snel volgt dan ook de 1-1. Een voorzet van Jesse op Rexheb en deze maakt hem goed af.

De wedstrijd gaat over en weer en aan beide kanten vallen er een aantal kansen. Maar helaas voor onze boys staat aan hun kant een ’goede’ keeper. En ook onze verdediging staat als een huis. Dan na ongeveer 27 minuten in de tweede helft trapt keeper Luca hem uit en maakt zo de 1-2.

Met ongeveer nog een kwartiertje spelen proberen onze boys achterin alles dicht te houden om zo de overwinning binnen te slepen. Maar helaas de scheidsrechter die eigenlijk de gehele wedstrijd eerlijk en voor beide kanten floot, laat bijna tien minuten langer door spelen. Right Oh krijgt zelfs nog een vrije trap op de rand van de 16; deze houdt Luca nog. Maar even later komt een speler van Right-Oh een op een met Luca. Hij redt hem in eerst instantie nog, maar helaas wordt hij alsnog in tweede instantie binnen gekopt, waaruit de 2-2 valt. Gelijk hierna fluit hij af voor het einde van de wedstrijd. Jammer, maar helaas, maar gelukkig hebben onze boys zich niet uit de tent laten lokken. Want daar waren sommige tegenstanders wel op uit. Trots op jullie werklust en behouden rust boys. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Zaterdag 11 mei staat de thuiswedstrijd en dus de revanche tegen Right-Oh Jo18-1 op het programma. Hopelijk dan een sportieve, maar vooral eerlijke wedstrijd.