Zaterdag om 08:30 uur speelden we uit bij WSC in Waalwijk. Een interessante wedstrijd, want beide ploegen wachten nog op de eerste overwinning in deze fase van de competitie. Dus wie weet, kunnen we vandaag de eerste punten binnen halen. Vanwege meerdere afwezigen in ons team komt Bart-Thijs ons vandaag een handje helpen en daar zijn we super blij mee.

De hoop op de eerste punten is echter snel vervlogen want al vroeg in de wedstrijd komt WSC op voorsprong. De Waalwijkers weten de voorsprong binnen no time uit te bouwen naar een comfortabele 4-0 ruststand. Even slikken dus en niet de wedstrijd waar we op hadden gehoopt. Helaas zou het na rust niet veel beter gaan.

Ook in de tweede helft zien we dat WSC de bal veel makkelijker rond speelt, weinig balverlies leidt en kans op kans creëert. We proberen zo goed als mogelijk tegenstand te bieden, maar we weten geen grip op de wedstrijd te krijgen. Door het warme weer krijgen we het conditioneel zwaar en loopt WSC steeds verder uit. Met vier tegendoelpunten op rij kijken we dan tegen een 8-0 achterstand aan. Vier van deze acht doelpunten komen voort uit dode spelmomenten en dat is toch wel erg jammer. Helaas missen we zelf een aantal grote kansen en is het geluk vandaag zeker niet aan onze zijde. Waar we het normaal van ons scorend vermogen moeten hebben, wilde dat vandaag gewoon niet lukken. Vlak voor tijd weet Bart-Thijs de Moerse eer te redden en schiet hij Blauw-Wit met een prachtig doelpunt van de nul af. Ondanks het mooie doelpunt is de 8-1 nederlaag een feit. Een forse nederlaag, maar gelet op het spelbeeld een terechte uitslag.

Bart-Thijs, bedankt dat je ons vandaag zo goed hebt geholpen!

Volgende week spelen we alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen, om 10:00 uur thuis tegen Baardwijk. Nog één keer alles geven om het seizoen mooi af te sluiten. We gaan ervoor en hopen dat jullie ons allemaal komen aanmoedigen!