Vorige week woensdag heeft onze JO14 de eer van trainer Toby succesvol verdedigd in een vriendschappelijk duel tegen DESK. Zaterdag stond de volgende competitiewedstrijd op het programma. VOAB staat iets hoger op de ranglijst, dus het zou zeker geen makkelijke wedstrijd voor ons team worden.

Aan het begin van de wedstrijd tastten beide teams elkaar af, in deze fase gaat het spel ook letterlijk alle kanten op. De actie gaat van de ene goal naar de andere en weer terug. Blauw-Wit probeert het initiatief naar zich toe te trekken, daar gaat VOAB in mee, zij lijken nog niet echt in hun spel te zitten. Onze JO14 probeert hiervan te profiteren, helaas gaat een mooi afstandsschot van Stef over het doel. Gedurende de eerste helft komt VOAB meer en meer op stoom. Blauw-Wit is het (veld-)overwicht kwijt, zonder dat ze hier echt van hebben kunnen profiteren. De druk op Stijns doel neemt toe, Stijn weet een vrije trap over het doel te tikken, maar onze tegenstander creëert nu volop kansen, en uiteindelijk weten ze de 0-1 binnen te tikken. Blauw-Wit had het aan het einde van de eerste helft zichtbaar moeilijk, daar waar VOAB elkaar makkelijk op het veld lijkt te vinden.

Na de rust zetten onze jongens en meiden er een tandje bij. Ze gaan op jacht naar de gelijkmaker, en daar krijgen ze ook kansen voor. Helaas worden die niet verzilverd. VOAB gaat op dezelfde manier als voor de rust door, en ook dat resulteert in diverse kansen. In deze fase zou aan beide kanten een doelpunt kunnen vallen, maar de keepers slagen er, samen met hun achterhoedes in, dit te voorkomen. Aan onze kant zien we mooie mogelijkheden voor onder andere Job, Onne en Merle, maar de stand blijft 0-1. Aan de andere kant houdt Stijn nog steeds stand, maar de druk op zijn doel bouwt enorm op. Uiteindelijk slaagt VOAB erin de voorsprong te verdubbelen met een schot dat binnenkant paal over de doellijn gaat: 0-2. De rest van de wedstrijd blijft Blauw-Wit zoeken naar de aansluitingstreffer en probeert VOAB de voorsprong nog verder uit te breiden. De bal wilde er echter niet meer in en VOAB wint met 0-2.

Jammer jongens en meiden, het zat helaas vandaag niet mee. Als één van die eerste kansen van de wedstrijd erin was gegaan, hadden we een heel andere wedstrijd gekregen. Volgende week de laatste competitiewedstrijd uit tegen Willem II.