Speelronde vierentwintig en nog alles mogelijk voor DESK bij aanvang van de wedstrijd thuis tegen GVV'63. DESK zou nog in de nacompetitie kunnen belanden voor promotie, maar dan zou het een periodetitel moeten pakken en was het afhankelijk van andere clubs. Daarnaast was het ook nog mogelijk dat DESK in de nacompetitie tegen degradatie zou belanden. Een negende plek op de ranglijst zou dan betekenen dat het de nacompetitie tegen degradatie zou vliegen. Hopelijk komt het niet zo ver vandaag en weet het minimaal voor lijfsbehoud te strijden in de Derde Klasse.

Door Dieter Cleijn

De bal rolt op het kunstgrasveld, daar waar de plassen op alle grasvelden staan en helaas het hoofdveld aan de Eikendijk niet bespeelbaar is. Het zijn de bezoekers uit Gameren die op een 0-1 voorsprong komen. Een vrije trap op de rand zestienmeter zeilt door de muur en blijft hangen in het keepersgebied. Xam Siderius die de hoek al uitgekozen had waar de bal naartoe ging kan niet voorkomen dat zijn defensie staat te kijken hoe een speler van GVV'63 de bal over de doellijn glijdt.

Met een 0-1 achterstand gaat DESK op zoek naar de gelijkmaker. Tom Rommens wordt onreglementair tegen het kunstgras gekwakt en de scheidsrechter kent een vrije trap toe aan de thuisploeg. Mitchell Bastianen achter de bal neemt zijn aanloop en vlamt de vrije bal net over de deklat van het doel van GVV'63.

Halverwege de eerste helft komen de bezoekers zelfs op een 0-2 voorsprong. De spits uit Gameren is de defensie van DESK te slim af en krijgt alle ruimte om ongehinderd richting het doel van DESK door te stoten. Xam Siderius opnieuw kansloos als zijn defensie opnieuw niet de scherpte heeft om de tegenstander niet aan de bal te laten.

Stijn Hamers wordt aan de rechterkant diep gestuurd. De rappe vleugelaanvaller slingert de bal voor op het voorhoofd van Mitchell Bastianen. Mitta heeft zijn vizier nog niet op scherp staan en knikt de voorzet van Stijn net naast het doel. Even later een poging van de kleinzoon van Gerrit van Riel. Thijn van Riel probeert het vanaf een meter of twintig. Een laag geplaatst schot van Van Riel zeilt net naast het doel van GVV'63.

Op slag van rust is het middenvelder Mitchell Bastianen met een volley op het doel van GVV'63. De poging van Mitta zeilt naast het doel en met een 0-2 achterstand gaat de ploeg van trainer Roland Boudewijn de rust in.

Na rust een omzetting in het team van DESK. Jur Molenschot is in de kleedkamer achtergebleven en Stijn Bergmans neemt zijn positie in de verdediging in. Anes Dedic is in de rust ook achtergebleven in de kleedkamer en Jasper Schinkel is aan de linkerkant in de ploeg gekomen. Stijn Hamers is naar de punt van de aanval verhuisd. De tweede helft is al even bezig als Mitchell Bastianen net over de middenlijn de bal in de voeten krijgt. Mitta ziet de goalie uit Gameren iets te ver voor zijn doel staan en haalt gruwelijk uit richting het doel van GVV'63. De heerlijke streep van Mitta zeilt over de doelman en spat tegen de touwen in het doel. Een fantastische treffer van Mitta betekent de aansluitingstreffer en een tussenstand van 1-2.

Stijn Hamers wordt gewisseld voor Martijn Schijvens. Mitchell Bastianen slalomt aan de rechterkant van het veld door de defensie van GVV'63 en legt de bal terug op Tom Rommens. Tom Rommens moet ineens uithalen en schiet de bal naast. Even later is het Kaya van Wanrooij die de defensie van GVV'63 onder druk zet na een terugspeelbal. Kaya weet de bal van de doelman en verdediger uit Gameren te onderscheppen en trekt deze laag voor het doel. Tom Rommens komt net tekort om de bal tegen de touwen te janken en GVV'63 verdedigt uit. De verdediging van GVV'63 is nog niet gekraakt. De verdediging van DESK krijgt personele wisselingen als Mees van der Pennen gewisseld wordt en Daan van Loon een linie naar achteren schuift. Ook Dylan Roovers wordt gebracht en komt op de rechtsbackpositie te spelen.

Even is het stil op en rond het kunstgrasveld van DESK als Thijn van Riel een luchtduel aan gaat op het middenveld. De landing van Van Riel zorgt voor pijnlijke landing als de knie van Thijn dubbel klapt en hij gelijk naar zijn knie grijpt. Gelukkig niks gescheurd voor Thijn, maar het betekent wel een gedwongen wissel voor Van Riel nadat hij met een knieblessure het veld verlaat. DESK heeft alle wissels al voor deze uitvaller benut en moet met tien man het laatste kwartier verder.

Achterin betekent dat een op een verdedigen en hopen dat de gelijkmaker nog valt. Het is ook risico's nemen en anticiperen op de omschakeling van GVV'63. Met een 1-2 tussenstand valt de omschakeling dan ook pijnlijk hard uit nadat DESK in de aanval balverlies lijdt. Een razendsnelle counter over de linkerflank en een vlijmscherpe voorzet bij de tweede paal, zorgen voor de nekslag bij DESK. De aanval van GVV'63 wordt knap afgerond en DESK is niet meer bij machte om deze klap boven te komen.

DESK moet zijn meerdere erkennen in een gretig GVV'63 dat DESK uiteindelijk op een punt genaderd is op de ranglijst. De competitie zit erop en DESK sluit deze af met een achtste plaats. Daar de ploeg aan het begin van het seizoen nog ambities had om mee te doen voor het kampioenschap, kwam het op een aantal momenten tekort en gaat dit seizoen helaas als een nachtkaars uit.

We feliciteren vv Dongen met het behalen van het kampioenschap en zien veel ploegen volgend seizoen weer terug in de Derde Klasse. Spelers, staf, supporters en aanhang van DESK bedankt en graag tot volgend seizoen!