De laatste competitiewedstrijd voor de kweekvijver met talenten van DESK stond afgelopen zaterdag gepland op het kunstgras aan de Eikendijk. Heel veel regen en een volle sloot aan de kant van Waalwijk waren de oorzaak dat er niet op de grasvelden gevoetbald kon worden. Er werd dus uitgeweken naar het kunstgrasveld.

Door Dieter Cleijn

De bezoekers weten in de beginfase DESK nog van het doel af te houden. De eerste kans komt van de voet van Jelle Lips. Een diagonaal balletje diep van Mitchel Faro op Jelle zorgt ervoor dat de linkervleugelaanvaller van DESK op het doel kan vuren. De inzet van Lips zeilt over het doel richting het C-Veld. De reservebank van DESK vliegt enthousiast omhoog om de bal te gaan zoeken.

Even later wordt de score geopend door Mitchel Faro die de bal vanaf de linkerkant van het veld diagonaal in de verre hoek plaatst. De keeper van NEO is kansloos op de bekeken schuiver van Mitchel. Een kwartier gespeeld en vierentwintig corners voor DESK verder is het Joris Verschut die de bal op aangeven van Jelle Lips naast het doel volleerd. Enkele minuten later zijn het de bezoekers uit Sprang-Capelle die een vrije trap op de rand zestien krijgen van de arbiter. Doelman Tim Willemse zet de muur neer en neemt zijn positie op de doellijn in. De vrije trap zeilt langs de muur richting de rechter bovenhoek. Tim zweeft naar de bal, maar kan niet voorkomen dat deze in het netje valt.

Halverwege de eerste helft is Jelle Lips attent met de interceptie op het middenveld. Lips pikt de bal op nadat hij de aanval van NEO'25 verstoort en geeft deze op Joris Verschut. Joris ziet de doelman van NEO iets te ver voor zijn doel staan en haalt hard uit van afstand. Het vlammende schot van Verschut zeilt net over het doel.

Een diepe bal van Bram de Jong wordt door Senna van Wanrooij overgestapt. Senne ziet Joris Verschut in zijn dooie hoek diagonaal kruisen en de pass van Bram promoveren tot doelpunt. Met een heerlijke droge knal zet Joris DESK weer op voorsprong.

Niet veel later krijgt DESK een strafschop van de leidsman na een overtreding in het zestienmetergebied. Luuk Timmermans is vanaf elf meter trefzeker voor DESK en brengt de stand naar een 3-1 voorsprong. Kort daarna is het Rens v/d Linden die de marge opschroeft. Een heerlijke rush van Luuk Timmermans aan de linkerkant en balletje breed op Rens betekent de 4-1 tussenstand.

Luuk Timmermans trekt daarna het scoren zelf nog even door als hij vanaf de linkerkant de zestien penetreert en de bal diagonaal in de verre hoek deponeert. Een heerlijke treffer van Luuk en een tussenstand van 5-1 in het voordeel van DESK. Op slag van rust perst Jelle Lips met zijn van duct-tape in elkaar hangende patta's een sprintje uit over de linker flank. Lips trekt de bal naar de eerste paal, daar waar Joris Verschut attent de assist beloond met een treffer. Met een 6-1 ruststand gaan beide teams aan de thee.

Na de rust is het al snel Joris Verschut die de 7-1 op het scorebord zet. Kort daarna een werelddoelpunt van Jelle Lips, al zegt hij zelf. Ondanks het vuurwerkverbod op de Eikendijk lanceert de keeper van NEO toch een vuurpijl en weet Lips deze bij terugkeer op de grond tegen de touwen te werken. Met een 8-1 tussenstand debuteert de tweeëndertig jarige verdediger, Max Mertens, in de selectie van DESK. Max zat er in het verleden al dichtbij, maar maakt vandaag zijn eerste minuten bij DESK in de selectie. Centraal achterin neemt Max zijn positie in en ook valt Rafael van Loon. Raffa komt op de rechtsbuitenpositie te spelen en zal de aanvoer richting de spits moeten gaan verzorgen.

Het is Raffa die bijna de 9-1 op zijn pantoffel heeft, na een heerlijk balletje van Joris Verschut. De volley van Van Loon stuit op de goalie van NEO'25 en wordt uitverdedigd. Even later is het Nick Christiaanse die de bal vanaf een metertje of vijfentwintig bovenop de lat poeiert.

Corner honderdachtendertig komt van de voet van Mitchel Faro. Het is Bram de Jong die deze keer niet de wisselspelers zijn kopballen op de Midden-Brabantweg laat halen, maar hij knikt de hoekschop rakelings naast. De boomlange verdediger van DESK kan er om lachen bij een stand van 8-1. Rafael van Loon sprint er aan de rechterkant vandoor. Raffa trekt de zestien binnen en probeert de bal in de korte hoek te deponeren. Het schot van Van Loon belandt in het zijnet.

Met nog enkele minuten op de klok is het DESK dat de wedstrijd uit tikt en met een 8-1 zege van het veld stapt. De ploeg van trainers William Saleming en Bas de Zeeuw maken zijn klaar voor de nacompetitie voor promotie. Succes DESK met de voorbereiding op deze laatste duels van dit seizoen.