De laatste wedstrijd van het seizoen in de competitie voor de spelers van DESK JO12-1. Onder leiding van Roel Wagemakers en Dieter Cleijn die de spelers het gehele seizoen getraind en gecoacht hebben, stond zaterdag 18 mei de kraker uit tegen titelkandidaat VOAB op het programma.

Door Dieter Cleijn

VOAB wist alle wedstrijden voorafgaand aan de kampioenspot net als DESK te overtuigen. Enige spanning stond er dus wel op deze wedstrijd bij de spelers en staf van DESK. Vorige ontmoeting ging VOAB er namelijk met drie punten vandoor. Van onderschatting is totaal geen sprake dus een scherpe warming-up en op naar het strijdtoneel van het kampioenschap.

Klokslag 10 uur sportpark Van den Wildenberg op het hoofdveld werd er afgetrapt tussen DESK en VOAB. DESK start fel met hoog druk op de tegenstander. De eerste kans voor de ploeg uit de Kets laat niet lang op zich wachten. Jaylen Wegman lost het eerste schot op het Goirlese doel. De poging van Jay gaat net over. Niet veel later is het DESK dat de score opent.

Kleine oogjes

Yaico van Selst weet Jaylen Wegman met een heerlijk balletje diep te sturen. Jaylen legt de bal af op Loek Agterberg, die doeltreffend uithaalt en de bal tegen de touwen schiet. DESK al snel op voorsprong blijft de tegenstander onder druk zetten. Met het slot op de achterdeur zorgen Giovannni Soijer, Thijmen de Fijter en Dio Cleijn in de defensie dat er geen Ballenvrutter door de verdediging komt om Tycho Gorter op de proef te stellen. Nog met kleine oogjes van het niet slapen tijdens het schoolkamp staat Tycho geconcentreerd in zijn doel en heeft nog niet veel te doen gehad.

DESK dendert door als VOAB in de omschakeling te laat terug is. Een gruwelijke counter van DESK, waarbij Maurits de Wijs de bal op het middenveld onderschept en de kaats aangaat met Jaylen Wegman. Maurits dendert over de as van het veld, krijgt de bal heerlijk in de loop mee terug van Jaylen en kan een op een naar het doel van VOAB. Beheerst schuift Maurits de 2-0 voor DESK in het net. Met nog enkele minuten op de klok gaat de voorhoede heerlijk aan het combineren. Een driehoek uit het boekje tussen Yaico, Maurits en Jaylen zorgt ervoor dat de defensie van VOAB geen antwoord heeft. De verdediging is het bos in gestuurd na een geweldige combinatie tussen de drie van DESK. Jaylen Wegman prikt de 3-0 in het doel en zet daarmee de tussenstand op het scoreboard voor de eerste time-out.

Na de time-out is het opnieuw Jaylen Wegman die dichtbij een volgende treffer is. De poging van Jaylen wordt knap door de doelman weg gebokst. In de rebound is het Loek Agterberg die zijn inzet net naast ziet gaan. Een minuut later is het wel weer raak. Loek is er aan de linkerkant van het veld vandoor en ziet Jaylen Wegman vrij staan. Een balletje breed van Loek op Jaylen en een bekeken schot van Jay zetten DESK op een riante 4-0 voorsprong.

In de kruising

Inmiddels is er gewisseld bij DESK en zijn Dirk Vloemans, Luuk Pöttgens en Dani Landzaat binnen de lijnen gekomen. DESK houdt het achterin goed dicht en weet de aanvallen van VOAB via de flanken op te vangen. DESK verdedigt uit via de rechterkant van het veld. Luuk geeft een balletje diep op Dani. Dani komt vervolgens met een heerlijke wisselpass op Loek die er op links vandoor gaat. Loek kapt en knalt de bal heerlijk in de kruising. De stand is inmiddels 5-0 als er voor de rust gefloten wordt.

Er wordt weer gewisseld in de ploeg van DESK en het derde kwart is VOAB wakker geworden. De tegenstander uit Goirle zorgt ervoor dat DESK in zijn achteruit moet en doelman Tycho weet de pogingen van afstand te pareren. DESK is eventjes minder fel met druk zetten en laat de ruimte tussen de verdediging en het middenveld te groot, waardoor VOAB makkelijk kan opschuiven en op doel kan schieten. Luuk Pöttgens en Dirk Vloemans weten hun directe tegenstanders met goede druk en weerstand het zwijgen op te leggen, voordat ze gevaarlijk kunnen worden richting het doel van DESK.

Tegen de touwen

Giovanni Soijer aan de rechterkant van het veld ziet Yaico vrij staan en gaat de combinatie aan. De kaats tussen Soijer en van Selst verlegt het spel van rechts naar links als Dio de bal in zijn voeten krijgt gespeeld. Dio komt aan de linkerkant van het veld op en ziet de doelman van VOAB een paar passen te ver voor zijn doel staan. De linkervoet van Dio raakt de bal met de juiste richting en snelheid. De poeier van Dio zeilt over de goalie uit Gool hoog in het doel en spat tegen de touwen. De 0-6 is een feit en het derde kwart zit er op.

De laatste vijftien minuten zijn aangebroken van de wedstrijd en ook de competitie als Loek opnieuw het net doet laten bollen. De 7-0 wordt door Loek binnen geschoten en is nog niet het laatste doelpunt voor DESK in de competitie. De boys van DESK zetten nog een keer aan als VOAB de bal uitverdedigt en deze in de voeten speelt van Yaico van Selst. Met een heerlijke knal is het Yaico die de 0-8 op het scorebord poeiert en daarmee de eindstand bepaald. Het kampioenschap is een feit voor de mannen van DESK.

Door weer en wind

De meest scorende ploeg met de minste tegentreffer in de laatste fase van de competitie is terecht kampioen. Door hard blijven trainen, door weer en wind, bij tegenslag de schouders er onder zetten en als ploeg blijven knokken. De spelers en staf hebben een heerlijk resultaat neergezet en zijn absoluut gegroeid als team dit seizoen. Trainers Roel en Dieter zijn trots op het kampioenschap en de spelers die dit mede mogelijk hebben gemaakt. Dank aan alle ouders voor de sfeeractie na het behalen van het kampioenschap, de medailles en chips voor de spelers, de cadeaus voor de trainers en niet te vergeten voor hun support langs de lijn dit seizoen.

DESK gefeliciteerd met deze toppers! Proficiat boys! Op naar volgend seizoen, naar het grote veld!