Het ging er om spannen of de nieuwe patta’s van de rechtsbuiten van DESK 2 op tijd bezorgd werden. De wondersloffen van Jelle hingen met duct-tape nog aan elkaar voor de laatste wedstrijden van het seizoen 2023-2024. Vorige week wist DESK met ruime cijfers het veld te doen verlaten. Zaterdag 1 juni was het de beurt aan de Boys uit Werkendam. Kozakken Boys, eveneens uit de Tweede Klasse F, eindigde op een vijfde plaats in de competitie. Een geduchte tegenstander dus voor DESK.

Door Dieter Cleijn

De ploeg van DESK is weer compleet. Bas van Boxtel, Bjorn Damen en Kevin Klijn starten in de basis anders dan de voorgaande wedstrijd tegen NEO. Het rolletje tape in de voetbaltas van Jelle Lips ontbrak vandaag niet, omdat zijn nieuwe Copa’s helaas te laat binnen kwamen. Natte sokken dus voor de vleugelaanvaller op het hoofdveld van DESK.

Er zijn tien minuten gespeeld als DESK een corner krijgt. Kozakken Boys krijgt de bal niet weggewerkt uit de zestien en DESK probeert het met schoten uit de tweede lijn richting het doel van de tegenstander. Niet veel later zijn het de wondersloffen van Jelle Lips die de score doen openen. Een heerlijke omschakeling en een rappe tegenstoot van DESK via de rechter flank zetten DESK op een 1-0 voorsprong. Het doelpunt van Jelle Lips wordt diagonaal in de verre hoek geschoven. Enkele minuten later een balletje van Tom Rommens op Kevin Klijn. Kevin met het overstapje laat de bal lopen voor Luuk Timmermans. De keeper van Kozakken Boys is gezien en Luuk Timmermans schuift de 2-0 in het doel.

Halverwege de eerste helft krijgt de NASA het signaal van een lancering als Tom Rommens in de aanval de lucht in geschoten wordt op de rand van de zestien meter. Hevige turbulentie zorgen ervoor dat Tom Rommens snel weer op aarde belandt en een vrije trap toegekend krijgt van de scheidsrechter. Het spel wordt even stilgelegd als er een plaatselijke mistbank over het hoofdveld van DESK trekt in de clubkleuren. Na een korte onderbreking is het zicht weer duidelijk en kan de wedstrijd verder.

Een vrije trap op de rand zestien meter. De muur van Kozakken Boys wordt neergezet en Jelle Lips legt de bal aan om op doel te vuren. Lips neemt zijn aanloop en krult de vrije trap gruwelijk in de linkerbovenhoek. Met een 3-0 tussenstand dendert de ploeg van trainers William Saleming en Bas de Zeeuw door.

Met nog een kleine tien minuten op de klok volgt een tweede gele kaart voor de centrale verdediger van Kozakken Boys. Met rood kan de speler uit Werkendam vervroegd onder de douche en krijgt DESK een penalty te nemen na hands binnen de zestien. Joris Verschut neemt de pingel en knalt de bal droog achter de doelman van Kozakken Boys.

DESK combineert er lekker op los en de grensrechter van Kozakken Boys krijgt het verzoek van scheidsrechter Van Zoelen om zijn mobiel gebruik als assistent-scheidsrechter te beperken. Tom Rommens is dichtbij de 5-0 als zijn inzet op het laatste moment van de doellijn wordt gehaald.

Met een 4-0 tussenstand gaat DESK de rust in. Na rust maken Martijn Schijven, Justin van Veldhoven en Rafael van Loon hun opwachting in de ploeg en zorgen voor fris bloed in de tweede helft. Kozakken Boys geeft een kado weg door slap uitverdedigen en Raffa tekent voor de 5-0.

Even later is het Joris Verschut die van afstand op het doel van Kozakken Boys poeiert. Vader Rob Verschut staat al een uur aan de middenlijn genageld en staat zo stil dat het bijna abstracte kunst is wat Verschut laat zien aan de zijlijn. Een zeldzame uitbraak en een sprintje naar de achterlijn zorgen ervoor dat Rob niet verkrampt als assistent-scheidsrechter.

DESK komt bijna op 6-0 na een heerlijke pass van Jelle Lips op Rafael van Loon. Raffa maait over de scherpe voorzet en ziet de bal voor zich voorbij gaan, in plaats van richting het doel van de tegenstander. De tegenstander en scheidsrechter vinden het welletjes en er wordt met een 5-0 zege voor DESK afgefloten.

DESK gaat een ronde verder voor promotie en strijdt volgende week zaterdag om 12:00 uur op Sportpark Stadspolders tegen GSC/ODS 2 voor het behalen van de finale van de nacompetitie. Een pittige tegenstander voor DESK met mogelijk het debuut van de nieuwe wondersloffen van Jelle Lips. Erbij zijn is meemaken!