De ploeg van DESK 3 onder leiding van Nick Mertens en Emanuel van Gastel stond afgelopen zaterdag om half elf op het kunstgrasveld van DESK tegen Zwaluw VFC. De nacompetitie is gestart voor promotie en begint tegen Zwaluw uit Vught.

Door Dieter Cleijn

Onder leiding van Bert Littel wordt er afgetrapt en gaat DESK op zoek naar de openingstreffer. Het is Roy Dekkers die de score opent en DESK op een 1-0 voorsprong zet. Een diepe bal van Bram de Jong leidt de aanval voor DESK in. Roy neemt de bal mee en prikt deze tegen de touwen. De openingsfase is voor de geel-blauwen van de Eikendijk, maar daarna kantelt de wedstrijd en het spelbeeld en zijn het de bezoekers uit Vught die het initiatief overnemen.

Een kwartier voor de rust is het opnieuw Bram de Jong die in de boeken gaat. Deze keer niet met een assist, maar met een treffer in eigen doel. Met een 1-1 gelijke stand gaan beide teams de rust in.

Na rust gaat de strijd voor promotie verder. Een corner voor DESK en de luchtmacht uit Kaatsheuvel is opgetrommeld. De hoekschop wordt uitverdedigd door Zwaluw VFC. Even later volgt een vrije trap na een overtreding van Rens van Heijst. De vrije trap zeilt langs de muur en Roy Trommelen ziet de vrije trap in de verre hoek ploffen. De bezoekers uit Vught komen na de spelhervatting op een 1-2 voorsprong.

Enkele minuten later is het opnieuw de tegenstander die doeltreffend is. Binnen enkele minuten is DESK de grip volledig kwijt en staat de defensie alvast te dromen van een welverdiende zomerstop. Een aanval van Zwaluw VFC over de linker flank wordt hard laag voorgetrokken. Bij de tweede paal weet de rechtsbuiten van Zwaluw de bal ongehinderd tegen de touwen te prikken. DESK op een 1-3 achterstand is het even helemaal kwijt kort na de pauze.

Een Zwaluw maakt nog geen zomer en DESK geeft zich nog niet gewonnen. Een diepe bal op Terry Laros leidt de aansluitingstreffer in. Terry gaat diep achter de bal aan en ziet de doelman van Zwaluw VFC ver uit zijn doel komen. De bal valt uit de lucht, stuitert halverwege de helft van de tegenstander en wordt door Terry heerlijk over de uitgekomen goalie gelobt.

De spanning is weer terug in de wedstrijd na de aansluitingstreffer van Terry. Daarna is het Rens van Heijst die het veld lekker breed houdt en aan de linker zijlijn geplakt staat. Rens geeft de bal heerlijk mee op Marino Domenie die de mogelijkheid heeft om de gelijkmaker binnen te schuiven. Marino kruist achter de defensie uit Vught en weet de gelijkmaker niet achter de doelman te prikken. De inzet van Marino gaat rakelings voor het doel van Zwaluw langs de paal.

Djordi Smout heeft de brommer gestart en gaat er op rechts vandoor. Smans trekt de bal hard laag voor op Marino Domenie die de bal aanneemt, controleert en hard tegen de touwen poeiert. De heerlijke afronding van Domenie zorgt voor de 3-3 tussenstand.

Aan de zijlijn bij DESK is het technisch brein Nick Mertens druk in de weer met Emanuel van Gastel om de tactiek voor de slotfase door te nemen. De bank met wisselspelers is naar buiten gestuurd om de spieren op te warmen voor een invalbeurt. Een droge knal van Rens van Heijst wordt door de doelman van Zwaluw klemvast gepakt.

Timothy Heuer laat zijn direct tegenstander op het middenveld lopen en ziet deze een diepe bal op de spits van Zwaluw geven. De aanvaller in het Rood-Wit trekt naar de zijkant van de zestien en schuift de bal richting de verre hoek. Het is de grote teen van Roy Trommelen en een uitstekende reflex van de sluitpost van DESK die een tegentreffer voorkomen.

Een vrije trap voor DESK op een meter of twintig van het Zwaluwse doel. Marino Domenie en Djordi Smout achter de bal hebben topoverleg wie de vrije schop neemt. Marino neemt een aanloop en schiet zo een volwassen vent van zijn brommer die net voorbij reed over de Eikendijk. Een nieuwe bal wordt gevraagd, nadat er weer eentje over de ballenvangers is gezeild.

Zwaluw geeft in de slotfase nog even flink gas. Een poging vanaf de linkerkant wordt opnieuw geweldig gekeerd door Roy Trommelen. In de rebound vlamt de aanval van Zwaluw de bal snoeihard in het zijnet. Even later geeft Mike Trommelen een heerlijke pass op Timothy Heuer die de bal geheel vrij aanneemt, draait en een vlammend schot richting het doel van de tegenstander poeiert. De inzet van Heuer zeilt enkele centimeters naast de paal.

De reguliere speeltijd zit erop en we maken ons op voor twee keer vijftien minuten verlengen. Zwaluw start fel en is dichtbij de voorsprong als een vrije trap voor de bezoekers bijna bij de tweede paal binnen geprikt wordt. DESK komt goed weg en is weer wakker. Een vrije trap na een pittige overtreding door Marino wordt bestraft met geel. De gemoederen lopen op en langs de zijlijn wordt er verbaal ook met diverse vleeswaren uit het assortiment van de plaatselijke slagerij gegooid.

Het Efteling theater heeft de open sollicitatie van Koen Koot helaas afgewezen, wanneer de aanvaller van DESK een pingel probeert te forceren. Koen gaat in het zestienmetergebied naar de grond en weet niet de leidsman te overtuigen voor het geven van een strafschop. Helaas voor de Efteling zal Koen nog beter zijn best moeten doen in een rol voor de nieuwe musical.

Een hoekschop vliegt van Djordi Smout aan de rechterkant van het veld bij Bram de Jong. Bram die al eerder een treffer op zijn naam kreeg, weet nu wel het juiste doel te vinden en prikt DESK op een 4-3 voorsprong kort voor de rust in de verlenging. Even later zit het eerste deel van de verlenging erop.

Het laatste kwartier van de wedstrijd is begonnen en Zwaluw gaat alles of niets spelen. De tegenstander uit Vught blijft zeer gevaarlijk in de rappe omschakeling. DESK is nog enkele minuten verwijderd van de volgende ronde als een crosspass op de linksbuiten van Zwaluw VFC aangenomen wordt en achter Roy Trommelen in het doel ploft. De emoties lopen hoog op als de scheidsrechter de treffer afkeurt en de assistent-scheidsrechter de vlag omhoog heeft wegens buitenspel.

Het eindsignaal klinkt en DESK gaat door naar de volgende ronde voor promotie. Volgende week zaterdag 8 juni speelt de ploeg van DESK ruim honderd vijfentwintig kilometer verderop in Zeeuws-Vlaanderen tegen FC Axel in de gelijknamige plaats. De tegenstander uit Zeeland wist in de competitie tweede te worden met slechts vijf punten achter de kampioen MOC’17. Een pittige klus dus voor de ploeg van Nick Mertens en Emanuel van Gastel. Succes boys! Op naar de finale!