Woensdagavond 29 mei stond de kampioenskraker op het wedstrijdaffiche. De voormalig nummer één, vv Rijen, tegen de voormalig nummer twee DESK. De ploeg die zou winnen zou afhankelijk van het resultaat tussen Gudok en ’t Zand kampioen kunnen worden. Eerst nog maar eens winnen tegen het altijd stugge Rijen.

Door Dieter Cleijn

Vanuit Rijen waren de Ultras meegereisd naar de Eikendijk. Een sfeeractie met gele en groene rookpotten werd gadegeslagen door de clan uit de Kets. De meegereisde supporters werden verzocht geen vuurwerk meer af te steken op last van de omwonenden en de Gemeente. Dit werd netjes door de trainers van beide ploegen gemeld.

De bal rolt en het is de ploeg van Patrick Melissant en Ton Verkerk dat flink onder druk gezet wordt. De bezoekers uit Rijen weten DESK vast te zetten op het middenveld en vallen sporadisch aan. Een uitbraak van DESK aan de linkerkant van het veld. Dani Melissant is er vandoor op de linker flank en prikt de voorsprong voor DESK al vroeg in de eerste helft tegen de touwen. DESK op een 1-0 voorsprong houdt de eerste helft stand.

De bezoekers uit Rijen proberen het doel van DESK op te zoeken, maar vooralsnog kraakt de defensie uit de Kets niet. Het zijn de supporters van Rijen die voor meer vuurwerk naast het veld zorgen dan hun ploeg op het veld.

Met een 1-0 ruststand gaan de titelkandidaten de rust in. Na rust meer dreiging uit Rijen. De ploeg van DESK weet enkele corners van Rijen af te slaan en heeft Luca tussen de palen die alert is en menig hoekschok uit de lucht plukt.

Een vrije trap voor de bezoekers wordt ook recht in de handen van de sluitpost van DESK gepoeierd. DESK onder druk, komt er uit via de omschakeling. Sjors van de Hoven met de onderschepping geeft een heerlijke crosspass van de rechterkant van het veld naar de links buiten, Dani Melissant. Dani is er vandoor en jaagt de bal over het doel van Rijen.

Kort daarna is het Ruben Smit die een gele prent gepresenteerd krijgt van Sam Haarbosch na een overtreding op de linksbuiten van Rijen. Ruben werkt de speler die op stoom richting de zestien sprint vakkundig naar het kunstgras. Een tijdstraf van tien minuten voor Ruben en DESK even met tien man verder.

Daarna opnieuw een rush van Dani aan de linkerkant na een heerlijke uittrap van Luca die een hoekschop van Rijen uit de lucht plukt en het spel snel hervat. Dani op de brommer vertrekt van eigen helft en wordt hard onderuit gehaald. De pittige overtreding op de rappe aanvaller van DESK, betekent een noodgedwongen wissel voor de ploeg van Patrick en Ton.

DESK houdt lang met tien man stand en weet de aanvallen van Rijen te pareren. Timm de Jong staat zijn mannetje en werkt zich een slag in de ronde. Met een kleine tien minuten op de klok opnieuw een corner voor de bezoekers uit Rijen.

De bal wordt vanaf de linkerkant van het veld het keepersgebied in gekruld. De luchtmacht uit Rijen weet de bal te verlengen en kopt zo de hoekschop in de verre hoek. De minst gepasseerde goalie uit de competitie is geklopt en Rijen weet de gelijkmaker binnen te knikken. Met een 1-1 gelijke stand gaan beide teams er in de slotfase vol voor.

Daan Span in de ploeg gekomen probeert het met een boogbal op het doel. De inzet van Daan zeilt over. Daarna een uitbraak van Rijen aan de rechterkant van het veld. Linker vleugelverdediger Timm de Jong laat de aanval onreglementair stoppen en Rijen krijgt een vrije trap op een interessante plek. De vrije trap valt bij de tweede paal achter de verdediging van DESK en wordt van dichtbij op het doel geschoten. Een geweldige reflex van Luca zorgt dat Rijen niet met de winst terug naar het kerkdorp gaat.

De reguliere speeltijd zit erop en leidsman Haarbosch fluit voor het einde. Beide ploegen teleurgesteld in het resultaat wetende dat Gudok zaterdagmiddag bij winst kampioen is. En zo geschiede. Na elf speelronden is het Gudok dat met een 2-1 overwinning de derby tegen ’t Zand wint en zich met zesentwintig punten kampioen kroont. Rijen wordt tweede met vijfentwintig punten en de ploeg van Patrick Melissant en Ton Verkerk eindigt op een derde plek met vierentwintig punten.

Na afloop wordt de aftredend trainer Patrick Melissant bedankt voor zijn geduld, inzet en prestatie binnen de ploeg van DESK JO17-1. ’Patje bedankt!’ wordt gescandeerd door de spelers en prijkt op het wedstrijdshirt van DESK, dat hij namens het team en de supporters ontvangt voor zijn bijdrage aan de ploeg dit seizoen.

Spelers, gastspelers en staf, Ton Verkerk, Patrick Hartman, Job van den Hoven, Dennis van Gorp en Patrick Melissant in het bijzonder bedankt voor dit mooie seizoen. Op naar seizoen 2024-2025! Een fijne vakantie boys!