Deze week schrijft Danique Verboven het verslag van haar team. Afgelopen weekend stond de laatste wedstrijd op het programma tegen Dongen. Dit is net zoals wij ook een gemengd team.

De wedstrijd begon moeizaam met een 0-2 achterstand, maar Fynn en Joyce brachten de stand op 2-2. Ondanks wat inspiratiegebrek van de tegenstander liepen we toch achter met 2-3.

Britt zorgde voor 3-3, en door een verdekt schot werd het 3-4. Dankzij de lange speler van de tegenstander Dongen bleef het spannend. Britt verkleinde de stand weer tot 4-5, maar nadat het eerst 4-6 werd, redde Luca daarna een mooi schot vanaf de opbouw om de 4-7 voor te blijven.

Fynn bracht ons dichterbij met 5-6 en samenspel van Fenna en Britt leidde tot 6-6. Joyce’s mooie doorbraak en passeerbeweging bracht ons op 7-6. Nog een doelpunt van de tegenstander, maar we herpakten ons snel naar 8-7 door teamwork van Fenna en Danique die elkaar in de break goed wisten te vinden. Bij 8-8 gleed de keeper weg met uitkomen uit zijn goal en was net niet op tijd terug in zijn goal. Jesse’s passeerbeweging aan de overkant bracht ons op 9-8. Door goed samenspel scoorden Fenna en Danique, gevolgd door Jesse’s break-out naar 11-8. Ondanks een tegenreactie werd het 12-9 door Jesse. Helaas wisten we onze hoekspelers niet bij het spel te betrekken want daar zat heel veel ruimte. De score ging naar 12-11 door schoten van afstand en vanaf 12 meter allemaal over het midden. Omdat we niet goed uitstappen op de grote opbouwer van Dongen bleven ook zij scoren hoog in de hoeken. Isa bracht ons door een doorbraak op 13-11. We gingen de rust in met 15-12.

Onder het genot van een bekertje ranja werd door de coach aangegeven dat er een tandje bij moet. We hebben genoeg wissels, maar spelen een te laag tempo en schieten te snel op goal. Waarbij er niet gekeken word naar de keeper waar deze staat waardoor er veel ballen op de keeper uitkwamen. Ook moet er uitgestapt worden op de grote opbouwer die niet hard schiet, maar wel zuiver en hoog in het hoekje, waar onze keeper niet altijd bij kan. Dat vraagt goede samenwerking van onze verdedigers.

Na de rust van 15-12 kwam Jesse opnieuw sterk uit de startblokken. Na de rust bleef de strijd fel met onder andere mooie doorbraken van Joyce en Fenna, ook in de tweede helft vergaten we ons sterk lopende hoeken Timea Blossom en Kim. Jammer daar hadden we zeker het verschil kunnen maken. Verder zagen we mooie blokken in de dekking van Fynn, en mooie reddingen van Luca. Uiteindelijk zorgde Britt’s schot vanaf de cirkel voor de beslissende 23-20 voor de regenpauze.

Het bleef heel erg hard regenen, waardoor het veld spekglad was. In overleg met de scheidrechter en de tegenstander werd besloten om de wedstrijd te eindigen om blessures te voorkomen met als eindstand 23-20.

Er waren mooie aanvallen aan de kant van Desk, wat veel beloofd voor de toekomst.

We nemen afscheid van Timea die vandaag voor het laatst handbalt bij Desk. Bedankt Timea voor je inzet.