Op zondag 8 september startte de hockeycompetitie voor Dames 1 van DES met een uitwedstrijd tegen HCAS (Asten). Dit jaar is DES ingedeeld in de 1e klasse Zuid en speelt haar wedstrijden tegen Brabantse/Limburgse clubs. Aan het eind van vorig seizoen stopten vier dames met het spelen van wedstrijden voor Dames 1. DES schoof enkele speelsters vanuit de jeugd en uit een seniorenteam door en versterkte zich met een speelster van buiten de club. Met een nieuwe trainer, Erik Verzijden aan het roer is DES Dames 1 klaar voor seizoen 2024/2025.

Na de voorbereiding is het altijd weer afwachten waar je staat en deze wedstrijd was dus een goede graadmeter. In het begin tastten beide ploegen elkaar af en behalve dat HCAS in de 31e minuut een toegekende strafbal benutte, viel er weinig te melden. (Ruststand 1-0)

DES kwam na rust duidelijk beter uit de kleedkamer en dat leidde in de 36e minuut tot de verdiende gelijkmaker. Uit een goed uitgespeelde aanval was het Eline Beukman die de stand gelijk trok (1-1). DES was vanaf dat moment de bovenliggende partij, maar toch duurde het nog tot de 50e minuut voordat DES de 1-2 scoorde. Andermaal Eline Beukman en nu vanuit een strafcorner. In het vierde kwart kwam DES niet meer in de problemen ondanks dat HCAS nogmaals aanzette. Met 3 punten op zak kon de reis huiswaarts. DES deed waar het vorig seizoen mee afsloot: winnen.