Zaterdag speelde de JO9 van Blauw-Wit '81 uit tegen Sarto. Onze jongens konden een beetje uitslapen, want er werd ‘pas’ om 10.00 uur afgetrapt. De wedstrijd begint met een mooie aanval van Blauw-Wit. En een goed begin is het halve werk, want al snel opent Thiez de score: 0-1.

Kort daarna is er een solo van Roan langs de zijlijn en hij weet de bal daarna in de verre hoek te schieten: 0-2. Dat onze jongens goed wakker zijn, blijkt daarna wel. Uit een hoekschop vergroot Senn de voorsprong: 0-3. Tegen het einde van het eerste kwart, wordt Sarto wat gevaarlijker. Maar een schot op de paal zorgt ervoor dat de 0 nog op het (denkbeeldige) scorebord blijft. In het tweede kwart zien we het spel iets meer op en neer gaan. Er wordt mooi overgespeeld door Blauw-Wit, maar dan is daar het eerste doelpunt voor Sarto: 1-3. En dan lijken ze bij Sarto toch echt wel wakker, want snel na de eerste, ligt ook het tweede doelpunt erin. Sarto wordt gevaarlijker. Maar onze jongens blijven bij de les. Scoth weet een bal voor onze goal weg te halen, waardoor erger wordt voorkomen. Aan het einde van het tweede kwart is er nog een mooie vrije trap van Quinn, maar die wordt gekeerd door de keeper.

In het derde kwart neemt Cas de plek onder de lat over van Semih. En Semih laat meteen zien dat hij in het veld staat. Na een mooie aanval scoort hij de 2-4. Blauw-Wit heeft het meeste balbezit. We zien mooie schoten van Jur en Quinn. Maar de jongens weten de voorsprong niet verder uit te breiden. Ook in het vierde kwart zien we het meeste balbezit voor Blauw-Wit. En dan weet Lev, na een hoekschop, de bal mooi bovenin de hoek te schieten: 2-5. Diezelfde Lev schiet vervolgens nog naast en voorlangs. Dan let Roan op en vangt de uittrap van de keeper van Sarto goed op. Hij gaat alleen op de keeper af en schiet de 2-6 binnen. Ook Quinn kan vervolgens de uittrap onderscheppen en maakt er 2-7 van. Maar Blauw-Wit is nog niet klaar. Vlak voor het eindsignaal weet Roan de eindstand te bepalen op 2-8.

Gefeliciteerd met jullie tweede overwinning, jongens! Jullie hebben weer goed samen gespeeld en hard gewerkt. Dat hopen we volgende week weer te zien. Dan spelen we thuis tegen SV Reeshof.