In haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen was MHC Oss de tegenstander. In het eerste kwart was DES de ploeg die de wedstrijd bepaalde. Dit leidde ook tot de 1-0 voorsprong. De tweede strafcorner van de wedstrijd werd door Demi van de Geer hard ingeslagen en belandde door een ongelukkige actie van een verdedigster in het eigen doel.

In het tweede kwart nagenoeg hetzelfde spelbeeld maar werd er niet gescoord. Met een 1-0 voorsprong werden de kleedkamers opgezocht. Kort na het begin van het derde kwart begon Meike Smidt, net voorbij de middellijn, aan een solo. In de cirkel rondde zij met een backhand prachtig af. In het verdere verloop van de wedstrijd kwam Oss steeds beter in haar spel maar het lukte, ondanks een groot aantal strafcorners, niet om te scoren. Uit een van de snelle uitbraken van DES kwam Nadesh Bruurmijn in scoringspositie. Zij aarzelde geen moment en rondde heel goed af. Haar eerste competitiedoelpunt voor DES Dames 1. Prima gedaan Nadesh!

Dankzij goed verdedigen, waarin Maaike Standaert een hoofdrol vertolkte, bleef Oss doelpuntloos. Eindstand 3-0.

Donderdag 19 september om 20.30 uur staat er voor DES Dames 1 een bekerwedstrijd om de Goldcup op het programma. Tegenstander die avond is HC Maastricht. Aan het eind van het vorig seizoen troffen beide teams elkaar in de finale om de Silvercup. Beide finalisten verdienden op grond daarvan deelname aan de Goldcup voor het seizoen 2024-2025. Veel Dessers hebben mooie herinneringen aan die finale die door onze Dames destijds met 5-3 werd gewonnen.

Een herhaling van de finale van vorig seizoen zal zeker voor veel spektakel zorgen.