Uno Animo kreeg vandaag Rijen op bezoek voor de eerste competitiewedstrijd.

Dat Rijen een goed team had, was Uno Animo vorige week al opgevallen maar vandaag zou Uno Animo laten zien dat zij een zeer verdienstelijke en leuke pot kunnen voetballen.

Eerste 45 minuten was het een spelbeeld wat zich vooral afspeelde op het middenveld. Beide teams kwamen soms in het doelgebied van de tegenstander, echter voor beide teams werd het niet echt gevaarlijk. Rijen had de eerste 20 minuten van de eerste helft dan wel een klein overwicht maar zoals gezegd echte kansen kwamen daar niet uit voort.

Uno Animo kreeg zelfs in de 45e minuut de grootste kans van de eerste helft. Rick van Broekhoven kon net niet met zijn grote teen bij de bal om de strakke voorzet van Bob Emmen binnen te tikken. Ruststand bleef hierdoor 0-0.

Tweede helft

Uno Animo begint sterk. Daan van Kuijk krijgt een mooie mogelijkheid maar zijn schot mist helaas kracht en de keeper van Rijen kan de bal onschadelijk maken.

Na zo'n 10 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft zag je dat Uno Animo steeds beter in het spel kwam en zij achter elkaar drie zeer grote kansen creëerden waarbij steeds op een haar na het doel van Rijen werd gemist.

In de 70e minuut tijdens een uitbraak van Rijen gebeurde helaas het volgende; speler van Rijen wint luchtduel en de bal valt voor zijn voeten en kan de bal langs Tom van Brakel schieten. Helaas is de 0-1 een feit. Dit terwijl in deze periode Uno Animo de bovenliggende partij was. Uno Animo gaf zoals wij ze kennen niet op en zette er een tandje bij. Echter een doelpunt wilde maar niet tot stand komen, al was Uno er diverse malen zeer dichtbij. Maar nu werd het harde werken wel beloond. Namelijk in de extra tijd van de reguliere speeltijd kon Kobus Boons een bal via een mooi lobje over de verdediging van Rijen bij Wesley van Dongen krijgen,  die vervolgens met een laatste krachtsinspanning de bal over de keeper van Rijen kon werken waardoor de 1-1 een feit was.