Handbalvereniging Desk Gemengde C speelt een pracht van een wedstrijd en neemt de punten mee naar Kaatsheuvel.

Op de vroege zondagochtend vertrekken we goed gemutst naar Drunen. We hebben genoeg spelers van ons eigen team voor in het veld maar geen wissels dus hebben we Milan en Bliss mee gevraagd die ons gelukkig willen komen helpen. We weten niet wat we kunnen verwachten; tegen dit team hebben we nog nooit gespeeld.

Zoektocht naar een nieuwe keeper

Doordat we geen vaste keeper hebben, begint Isa de eerste helft in de goal. Het fluitsignaal gaat en we beginnen. Binnen 5 minuten hebben we er al drie mooie goals in zitten. Al laat Avanti zich niet kennen en komen ze terug. Ze maken er binnen 10 minuten 8-4 van. We doen het toch erg goed. We werken echt samen als een team en iedereen houdt rekening met elkaar. Alleen het uitstappen en blokken mag nog ietsjes beter. Nadat onze coach Pascalle dat aan ons verteld heeft, gaan we er weer tegen aan en wordt het als snel 12-8. Na nog wat goed spel, gaan we de rust in met 15-12. Tijdens de rust bespreking leggen we een vraag aan de groep voor. Onze opbouwspelers zijn de drie 'beste' tijdelijke keepers. Zetten we een sterke keeper neer waardoor we een minder sterke opbouw hebben of laten we Isa staan en hebben we een sterke opbouw? Al snel wordt er geroepen dat we een echte kans hebben om deze te winnen en dat dat waarschijnlijk het beste gaat met een sterke opbouw. Terwijl Isa eigenlijk beloofd was om te mogen spelen in de tweede helft vragen we aan haar of ze nog een helft wil blijven staan. Isa zegt dat ze dit wel wil doen voor het team. Gelukkig. Nu kunnen we de tweede helft gaan knallen. Na nog wat tips over nog beter blokken gaat het fluitsignaal en gaan we weer beginnen. Binnen een paar minuten scoort Avanti weer een aantal punten, maar we blijven ons eigen spel spelen met super mooi samenspel. De doelpunten die we maken worden ook mooi in de hoeken gespeeld. We komen op het moment dat het 20-19 is en nog 15 minuten op de klok. In de tweede helft is onze keeper Isa enorm goed gaan keepen en houdt er mooie ballen uit. Je ziet aan alle spelers dat ze het echt leuk vinden. Er wordt in het veld geroepen “Kom op jongens wij kunnen dit, nog even 15 minuten knallen”. Iedereen heeft er vertrouwen in en door ons goede samenspel en het nette blokken en uitstappen wordt het ineens 22-22 met nog 7 minuten op de klok. Op dit moment merk je hoe enorm lekker iedereen in de wedstrijd zit. Zowel in als uit het veld wordt er positief aangemoedigd “Komop jongens we kunnen dit!”. We houden het 22-22 voor nog 5 minuten door het goede verdedigen en keepen van Isa. Dan scoren we twee mooie goals en staat het ineens 22-24. Net voor de zoemer wordt er nog een keer gescoord door Avanti maar dan gaat het signaal en hebben we officieel gewonnen. Iedereen is enorm blij omdat we weten dat we echt als een team deze wedstrijd gewonnen hebben. In deze wedstrijd zag je onze kwaliteiten en dat we het gewoon kunnen. Vervolgens gaan we de kleedkamer in en nabespreken. Tijdens de nabespreking zijn er eigenlijk alleen maar complimenten. Snel gaat de muziek aan en iedereen zingt gezellig mee. We zijn allemaal trots op deze prachtige wedstrijd en we hopen dit nog vaak terug te zien in de komende wedstrijden.