Zaterdag mochten de meiden van DES MO9-3 het opnemen tegen Goirle. Na tactische aanwijzingen van de coaches gingen de meiden het veld in. Na een enigszins stroeve start waarna DES met 3-0 achter kwam hebben de meiden zich razend knap hersteld. Er kwam geen muis meer doorheen bij Bregje, Dominique en Milou, als er dan toch een bal door deze ijzeren kooi glipte had DES vandaag een zeer oplettende goalie die luistert naar de naam Nina in de goal staan. Daarnaast stonden Liz G. en Sophie op het middenveld om de aanvalsgolven op te starten en om de ijzeren verdediging nog verder dicht te metselen. Voorin werden de troepen vertegenwoordigd door Liz V. en Novi en ook daar spatten de vlammen vanaf.

Maar goed terug naar de wedstrijd, na een ietwat stroef begin waarin DES vrij snel 3-0 achter kwam begon DES beter te hockeyen. Op het middenveld werd de bal verovert door Sophie, zij speelde de bal in de hoek richting Liz G., die opstoomde op de rechterflank en een voorzet gaf op Liz V., welke door een speelster van Goirle tot doelpunt werd gepromoveerd. Daarna begonnen de aanvalsgolven aan beide kanten, maar zowel door de DES verdediging als door de verdediging van Goirle kwam er nog geen muis doorheen. Na deze titanenstrijd floot de scheids voor de rust.

Na de rust ging DES door op dezelfde voet en waren de DES toppers Bregje, Milou, Dominique en Nina niet passeerbaar. De meiden vonden de ruimtes, kregen kansen en Novi rende na een pass van Liz V. alleen op goal af, maar haar vizier stond net niet scherp genoeg afgesteld. Helaas duurde de wedstrijd vandaag 15 minuten te lang waardoor we uiteindelijk nog met 8-1 verloren hebben.

De meiden hebben geknokt en hebben alles gegeven. De coaches zijn dan ook trots op de inzet en het getoonde spel.