Kwaliteit, scherpe prijzen, een divers aanbod en gezelligheid. Al zestig jaar is de weekmarkt in Kaatsheuvel een begrip. Want de markt zit nu eenmaal in de cultuur van Kaatsheuvelse mensen, weten de marktkoopmannen.

Deze week zetten wij Bakker Fens in het zonnetje.

Hoe lang sta je al met je kraam op de Kaatsheuvelse weekmarkt?

“Mijn vader stond hier eerst. Ik heb de kraam in 1988 van hem overgenomen.”

Op welk artikel ben je het meest trots?

“Dat is toch wel op het gebaksassortiment. Dit is heel uitgebreid en alles bakken we zelf. In 1926 zijn we begonnen en we maken alles nog steeds volgens hetzelfde recept als toen! Bijvoorbeeld onze appelcarré, appelbollen, slagroomhoorns en Parijse roomse bollen.”

Welk artikel loopt het hardst?

“De kersenflap en de mokka Wener.”

Wat maakt een bezoek aan de weekmarkt op het Anton Pieckplein de moeite waard?

“Mensen uit Kaatsheuvel zijn heel erg gericht op de markt en voelen er veel verbondenheid mee. De markt zit in de cultuur van Kaatsheuvelse mensen.”

Wie kunnen we de volgende keer in de spotlight zetten?

Ronald’s Kip & Rib.