Verdeeld over twee weekenden in maart heeft toneelvereniging t Moers Verzetje hun jaarlijkse toneelstuk vier keer opgevoerd voor een volle zaal in ’t Maoske in De Moer. Het blijspel ‘Hotel te koop’ was het afzwaaistuk van regisseur Peter in ’t Groen, die na 15 jaar stopt als regisseur. Zijn jarenlange ervaring was duidelijk terug te zien in het stuk, waarin twaalf totaal verschillende karakters naadloos op elkaar aan moesten sluiten om een soms ietwat chaotisch verhaal tot een hilarisch geheel te maken.
‘Hotel te koop’ is een tijdloos stuk dat gaat over een stel dat al jarenlang een klein hotelletje runt en graag met pensioen wilt. Ze zullen daarvoor een potentiële koper moeten overtuigen dat hun hotel in goede staat is én dat hun personeel bekwaam is. Aan dat laatste hebben ze een pittige kluif, want het personeel bestaat uit een piccolo zonder power, een kok zonder kookkunsten, een schoonmaakster zonder structuur en een tuinman zonder talent. Met gasten als een koper die de scheve schaats rijdt met zijn secretaresse, zijn vrouw, haar naar liefde verlangende vriendin, een charmante recessent en een bemoeizuchtige buurvrouw is de chaos compleet.
Het mooie decor.
Lach voerde boventoon
Het stuk gaf het publiek, waarin jong en oud vertegenwoordigd was, geen moment rust. Steeds als je dacht dat je wist waar het verhaal naar toe ging, kwam er een onverwachtste draai. De deuren op het toneel vlogen om de haverklap open en de spelers rolden soms over het toneel. Het publiek zat daardoor constant op het puntje van haar stoel en door de sterke timing van de spelers, voerde de lach in de zaal de boventoon. Dat laatste is een compliment naar zowel de spelers als beide regisseurs, want waar een grap er soms dik bovenop lag, stonden de spelers zo in hun kracht dat ze hem steeds weer perfect over wisten te brengen. Al met al kan het stuk dus met recht een blijspel genoemd worden, en heeft het de gasten een avond bomvol plezier gegeven.
Chaos in het hotel.
Loterij
Ook het decor met drie deuren, twee klapdeurtjes, een trapje, een zitje, een balie en ook nog een bar paste mooi bij het verhaal. Over ieder detail was nagedacht. Zo hingen aan de muren meerdere vossenkoppen en was de kleurstelling bosgroen met ouderwets bruin.
En dan natuurlijk nog het toetje: de loterij. De kans dat je iets won leek groter dan de kans dat je met lege handen naar huis ging en dit alles in een tempo waar Linda de Mol nog een puntje aan kan zuigen. De prijzen liepen uit een van een kussen tot een kerstpakket tot een cadeaubon om bloemen te plukken bij de lokale bloementuin. Zeg nou zelf, een beter einde aan een lekker avondje uit is er toch eigenlijk niet.